Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Fantastische kunstenaars: Ilse Gort

De Lage Landen bruisen van het talent. We hebben niet alleen fantastische schrijvers, maar ook kunstenaars en illustratoren. Peter Kaptein is op zoek gegaan naar de beste sciencefiction- en fantasykunstenaars van Nederland en België. Hebban Fantasy geeft deze Fantastische illustratoren graag een podium.

Vandaag de vierde editie van Fantastische kunstenaars, met Ilse Gort.

De eerdere edities vind je hier: Arthur Haas, Suzanne Helmigh en Lennart Verhoeff.

Ilse Gort is geboren in de zomer van 1990 en woont en werkt momenteel in Twente.

Ilse: “Ik werk met name voor de game-industrie als marketing illustrator en concept artist, maar daartoe beperk ik mijzelf niet. Wanneer ik tijd heb neem ik ook opdrachten aan van individuele opdrachtgevers (momenteel ben ik bijvoorbeeld bezig met een logo), schrijvers, uitgevers of andere bedrijven die een illustrator zoeken. Dit zorgt voor afwisseling en uitdaging in mijn werk, wat ik zelf wel prettig vind.

Ik werk vanuit huis en illustreer ondertussen bijna drie jaar voor S2Games, met wie ik een goede werkrelatie heb. Daarnaast werk ik momenteel voor DeNa via Conceptopolis.

Ik heb geen sterke voorkeur wat bedrijven betreft, hoewel het me wel erg gaaf lijkt om ooit te kunnen werken voor Riot en, uiteraard, Wizards of the Coast. Ook Bethesda en Ubisoft lijken mij interessante bedrijven om voor te werken, hoewel die doorgaans niet op zoek zijn naar freelancers. Wellicht is dat iets voor de toekomst.

Volgens mij is er nooit een echt keerpunt geweest, waarna ik ineens zeer tevreden was met mijn werk. Toevallig heb ik het hier pas geleden over gehad met een aantal mede-illustratoren van verschillende niveaus, waarvan een paar toch behoorlijk beter zijn dan ikzelf. Wij zijn duidelijk onze eigen strengste critici, en de twijfel en het ongenoegen over onze vaardigheden blijft er altijd, ongeacht het niveau. Ik heb zelf nooit gedacht "ja, nu is mijn werk echt goed" - en misschien is dat maar beter ook. Zolang je geen genoegen neemt met je vaardigheden is er ruimte voor verbetering. Dat wil niet zeggen dat je niet tevreden mag zijn met je werk en je moet uiteraard wel weten waar je staat en wat je waard bent, maar ik denk niet dat dat "keerpunt" voor mij ooit gaat komen.

Ik durf nog niet echt te zeggen waar ik over een paar jaar zal staan. In de afgelopen jaren heb ik geleerd dat de toekomst zich niet laat voorspellen. Wanneer ik mijn vaardigheden wat beter heb ontwikkeld lijkt het mij wel erg leuk om les te gaan geven, ofwel privé of bij een (online) school."

Bekijk veel meer van Ilses werk op haar website en Deviant Art.

Hou Hebban Fantasy in de gaten, want elke woensdag presenteren we een nieuwe Fantastische Kunstenaar.Over de auteur

Hebban Fantasy

317 volgers
20 boeken
0 favorieten


Reacties op: Fantastische kunstenaars: Ilse Gort