Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Fantastische kunstenaars: Lisa Buijteweg

Hebban Fantasy geeft graag een podium aan de fantastische kunstenaars en illustratoren die de Lage Landen rijk zijn. Peter Kaptein heeft de beste sciencefiction- en fantasykunstenaars van Nederland en Vlaanderen opgespoord. Vandaag alweer de negentiende aflevering.

In deze editie van Fantastische kunstenaars staat het werk van Lisa Buijteweg centraal.

Sinds kort bestaat er een Hebban Page voor de Fantastische Kunstenaars, waar we al die geweldige artiesten bij elkaar brengen. De eerste zes staan er nu op. Volg die Page!

De eerdere edities die nog niet op de Hebban Page staan, vind je hier: Tom Jilesen, Bo Zonneveld, Elsa Kroese, Wouter Gort, Erik Visser, Robin Keijzer, Edon Guraziu, Maarten Verhoeven, Guido Kuip, Wim Houben, Baldi Konijn en Jorry Rosman.

Lisa Buijteweg (1992) woont in Utrecht en maakt fantasy-art.

Wat is je ding?

Mijn ding is Fantasy-art, en dan vooral de kleuren of het gebruik van licht dat er in de art gebruikt wordt. Ik ben dol op een dromerig gevoel in illustraties, en als er glitters of lichtgevende objecten/van alles in zit, wordt ik daar erg gelukkig van.

Wat was het keerpunt in je werk?

Ik ben in 2010 begonnen met tekenen, en langzamerhand werd het toch meer dan alleen een hobby. Sinds vorig jaar probeer ik steeds hoger te richten en om mijzelf uit te dagen in mijn art. Dit doordat ik me had gerealiseerd dat tekenen een groot deel van mijn leven uitmaakt en ik het mij niet meer kan voorstellen dat ik het nooit meer zou doen. De behoefte om dingen te creëren en om trots te zijn op wat je hebt kunnen maken, is als het ware een verslaving geworden.

Wat zou je het liefst doen als je alle vrijheid had?

Als ik alle vrijheid en tijd had, zou ik een verhaal willen ontwikkelen met twee characters die van mij zijn en dit verhaal uitbeelden met verschillende illustraties. Dit zou dan een fantasy/actie/drama verhaal zijn en de momenten die ik illustreer kunnen belangrijke momenten uit het verhaal zijn, of simpelweg een portret waar de eigenschappen van het karakter te zien zijn. Ik heb er al veel verschillende ideeën bij maar nog niet de tijd gehad om dit waar te maken. Langzaam maar zeker wil ik dit wel gaan doen.

Hoe werk je aan je skills?

Ik leer te tekenen door naar mijn inspiratiebronnen te kijken, zoals andere artiesten als Jason Chan, Crow-god, Jana Schirmer of veel verschillende schilderijen van vroeger. Verder zijn de games van Final Fantasy de reden geweest waarom ik begonnen ben met tekenen. Het ziet er allemaal zo prachtig uit, ik wilde dat ook creëren! Een goede vriendin van mij, die concept art maakt, helpt me door feedback te geven om mijn illustraties tot de volgende level te brengen. Verder doet het mij ook goed om de feedback te horen van iedereen als ik mijn werk online zet. Verder leer ik ook uit boeken zoals “Color and Light” van James Gurney en zijn “The Art Of…” boeken altijd erg goeie inspiratiebronnen.

Hoe zie je je toekomst?

Voor nu zou het erg tof zijn om meer boekcovers te maken, en om in meerdere publicaties met mijn art te staan. Als ik een baan zou krijgen als illustrator zou ik het liefst in Nederland willen blijven, want ik zou niemand hier kunnen achterlaten.

Meer van Lisas werk vind je op Deviant Art, Tumblr en Facebook. Ook kun je haar volgen op Twitter.

Hou Hebban Fantasy in de gaten, want (in principe) elke woensdag presenteren we een nieuwe Fantastische Kunstenaar.

Dit zijn de twee karakters waar ik het over had, als ik alle vrijheid en tijd had. Ik heb een paar tekeningen van hen gemaakt, maar dit is mijn favoriet, omdat dit wat zegt over hun interactie met elkaar en de wereld waar ze in leven.

Ik heb altijd al iets sci-fi achtigs willen maken, en dit was mijn eerste poging. Het was heel anders tekenen dan wat ik normaal gewend was, dus het was een grote maar erg leuke uitdaging!

Met deze originele tekening maakte ik een omslag om meer verhaal aan mijn tekeningen te geven. Het is geïnspireerd op Final Fantasy, een game-franchise die de reden is geweest waardoor ik begon met tekenen.

Een fanart van Princess Zelda, van de Legend of Zelda series. Het is een eerbetoon aan een karakter dat ik al jaren ken, en aan een wereld die mij tot aan deze dag inspireert.

Dit is een private commission voor iemand die dit karakter gebruikt in een rollenspel forum. Haar design is geheel van mij, gebaseerd op de wensen van de cliënt. Het doel van deze illustratie was om haar design vast te stellen, en om haar karakter te laten zien.Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

469 volgers
777 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Fantastische kunstenaars: Lisa Buijteweg

 

Hebban Spots

Fantastische kunstenaars

25 volgers

De Lage Landen bruisen van het talent. We hebben niet alleen fantastische schrijvers, maar ook kunstenaars en illustratoren met internationale allure. Peter Kaptein is op zoek gegaan naar de beste...

Gesponsorde boeken