Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Fantastische kunstenaars: Suzanne Helmigh

door Hebban Fantasy 1 reactie
In de Lage Landen hebben we niet alleen fantastische schrijvers, maar ook kunstenaars en illustratoren van internationale allure. Peter Kaptein heeft de beste sciencefiction- en fantasykunstenaars van Nederland en België opgespoord. Hebban Fantasy geeft deze Fantastische illustratoren graag een podium.

Vandaag de tweede aflevering, met het werk van Suzanne Helmigh.

Suzanne Helmigh is geboren en getogen in Amsterdam en werkt nu bij Guerilla games (onder andere bekend van de first-person shooter “Killzone”) in Amsterdam.

Suzanne: “Ik studeerde in 2010 af aan een audiovisueel- en animatieopleiding van het MediaCollege Amsterdam. Mijn eerste interesses lagen bij regie en scenario schrijven van film, maar rond mijn slagen van deze opleiding ontdekte ik (via mijn story-boarding opdrachten) de wereld van tekenen binnen de entertainment sector. Al gauw kwam ik terecht in concept art voor zowel film als games en wist meteen dat dit mijn droom was.

Voorheen was tekenen alleen een hobby en had ik geen idee dat hier een goed beroep in te vinden was. Na een jaar lang 16-uurige tekendagen te maken om mijn skills bij te spijkeren kreeg ik mijn eerste baan bij Dreamfire games, een Mobile developer in London. Tot mei 2014 heb ik afwisselend in Engeland en Zweden gewoond. In die periode bouncete ik heen en weer tussen studiowerk en freelancewerk.

In 2014 kreeg ik mijn huidige baan als concept artist bij Sony Guerrilla in Amsterdam. Op het moment zijn we bezig met een super spannend nieuwe spel, waar ik nog niets over mag vertellen. Deze nieuwe game gaat er echt fantastisch uit zien en ben trots om er deel uit van te maken.

In Engeland heb ik gewerkt bij Dreamfire games en Full Fat, met tussendoor freelance werk voor klanten zoals Fantasy Flight Games, Paizo, Sophisticated games, Cryptozoic, Disruptor Beam en een hoop individuele en indie projecten. Via dat freelance werk kan ik zo nu en dan tekenen voor projecten voor Star Wars, Lord of the rings en Game of thrones. Via Full Fat heb ik gewerkt aan spellen voor EA sports en NFL.

Vanwege mijn passie niet alleen voor tekenen maar voor het creëren van werelden ben ik ook bezig met mijn eigen project: Caldyra. Dit zal uitgebracht worden in de vorm van een Engelstalig boek met illustraties en concept art. In het verhaal verwerk ik moderne problemen en struggels waar ik zelf mee te maken heb, verstopt in een fantasyrijk jasje. Daarnaast zal het ook bomvol jeugdnostalgie zitten zoals monsters, kannibalen, dinosaurussen, duisteren bossen en noem maar op. Het is erg veel werk dus zal nog zeker een jaar of meer duren voordat het af is (het is al een jaar in de making).

Ik ben heel erg een community mens en ben dan ook veel bezig met anderen artists. Ik ga graag naar evenementen zoals de Industry workshop, THU, IFCC, Comic Con etc.

Een paar maanden terug heb ik een lecture gegeven bij een comic con en dit jaar volgen er nog meer. Op mijn Deviant art post ik om de week een artist journal met topics als: The 5 bullshit myths of concept art, The manic mania when you're arting, Fast lane to becomming a better artist en nog vele anderen. Dit was begonnen als een logboek maar al gauw vatte het vlam en kreeg ik een groot publiek dat mijn journals volgen.

Zo nu en dan doe ik aan private tutoring. Ik ben erg trots op de leerlingen die ik heb gehad want vele ervan hebben het al ver geschopt. Als extra heb ik ook ontzettende mazzel dat ik Titus Lunter tegen kwam in 2010 en we zijn sindsdien een koppel. Hij is vooral in me eerste jaren een goede leermeester geweest en we steunen elkaar tot dik en dun.”

Bekijk veel meer van Suzannes werk op haar website en Deviant Art.

Hou Hebban Fantasy in de gaten, want elke woensdag presenteren we een nieuwe Fantastische Kunstenaar.Over de auteur

Hebban Fantasy

317 volgers
20 boeken
0 favorieten


Reacties op: Fantastische kunstenaars: Suzanne Helmigh