Hebban vandaag

Listmania /

Fantasy voor kids

door Lmcmr 2 reacties
Voor de kinderen die zich helemaal kunnen verliezen in boeken over een andere wereld met hoofdpersonages die beschikken over bijzondere krachten. Waar niet-bestaande wezens vertoeven en de sfeer van magie tussen de regels door te proeven lijkt. Speciaal voor deze jonge lezers stelt Hebban Junior een lijst op met Fantasy-trilogieën en -boekenseries.

'De Bieb-bende' van Michael Reefs 8+

Een twaalfdelige boekenserie, waarvan het vierde deel eind november 2015 uit zal komen. De twaalf delen beslaan een jaar, waarin vijf kinderen, de Bieb-bende, het in de Zuidbaai opnemen tegen de Man met de Bijl. Ze krijgen per Hemelrijder (12) een maand de tijd om deze geest uit zijn klauwen te redden. De boeken zijn zeer interactief door de te scannen QR-codes en de eigen site van de Bieb-bende. 

'De verhalen van opa Eik' van J.L. Badal 10+

Het laatste deel van deze trilogie verschijnt in september 2015.  Guus en Maya luisteren naar de verhalen van opa Eik. Deze boom praat alleen wanneer hij iets te zeggen heeft. In zijn boom huisvest hij bijzondere figuren, ieder met een eigen verhaal. Er wonen monsters die woorden verslinden, maar ook het Yoghurtmannetje. Het is een wereld op zich. In het laatste deel hebben Guus en Maya de taak om iedereen te verenigen. De grote storm nadert en met deze storm de strijd. Het is zaak met de kracht der verhalen deze avonturen te overleven.

'Klincus Boomschors' van Allessandro Gatti 8+

In vier delen maakt Klincus, een jongetje van tien jaar, van alles mee met zijn vrienden Yuki, Glynn en de sprekende eekhoorn Ryllo in Loofrijk. Loofrijk is een stad in de bomen, verscholen voor de mens. Er is een Fluisterwaterval, de Eeuwige Eik woont er, ze maken Stokbrood van Duizend Smaken en hebben Drakentranen nodig.

'De Wildlingen' van Jacob Grey 10+

Deze trilogie gaat over Wildlingen. Zij hebben bijzondere krachten: ze kunnen met dieren communiceren en hen oproepen. Het eerste en enige verschenen deel gaat over Kra, de kraaienfluisteraar. Hij woont in Blackstone, zijn ouders zijn overleden en gaandeweg komt Kra meer en meer achter zijn identiteit. Ook al is hij nog jong, toch moet hij de strijd aangaan met de volgelingen van De Spinnende Man. Als kraaienfluisteraar heeft Kra de gave om over te gaan naar het Rijk der Doden om daar overleden zielen terug te halen. Dit maakt hem tot een gewilde prooi.

'Christopher Plum' van Tamara Geraeds 9+

Het eerste deel verschijnt in oktober 2015. Christopher Plum is geen held. Zijn leven komt op zijn kop te staan wanneer hij een magisch zwaard vindt in een geheime tunnel onder zijn huis. Een vreemde stem draagt hem op dit zwaard in veiligheid te brengen. Dat is niet gemakkelijk als blijkt dat er ook twee schurken achteraan zitten. Zij willen de macht over de wereld. Gelukkig krijgt Christopher hulp van bijzondere vrienden. Kom je ook naar de boekpresentatie op 17 oktober in Breda?  https://www.facebook.com/events/940281166034517/. Je kan deelnemen aan de workshop van de auteur i.s.m. boekhandel Van Kemenade & Hollaers en zelf meedenken over het verloop van het verhaal of er iets over tekenen.  

'Thomas & Julia' van Christine Ferdinand 9+

Deze reeks gaat over het Verboden Woud, daar maken Thomas & Julia spannende avonturen mee. In het eerste deel is opa gestoken door een Valse Vleerbij en moeten Thomas en Julia op zoek naar ingrediënten voor de toverdrank. Ze krijgen hierbij hulp van de zus van oma, een goede heks, maar moeten het opnemen tegen haar andere zus, Wicca.  Het tweede deel De duistere opperheks zal naar verwachting begin 2016 verschijnen.

'De Geestenjager' van Joseph Delaney 10+

Thomas Wachter is de zevende zoon van een zevende zoon. Hij heeft de gave om dingen te zien die anderen niet kunnen zien, de gave van zeven keer zeven. Hij gaat als laatste leerling op zijn dertiende in de leer bij geestenjager Johannes Gregorius om de mensheid te beschermen. Hij neemt het op tegen duistere wezens als een heks, een verderver in de catacomben van een kathedraal, boemannen en drie gevaarlijke heksenkringen die samen sterk genoeg zijn om de duivel op te roepen. Er zijn vier delen verschenen in de reeks.  

'Percy Jackson en de Olympiërs' van Rick Riordan 10+         

Percy is een nakomeling van de Griekse God Poseidon. Hij strijd samen met de halfgoden tegen monsters en de Titanen. De serie beslaat vijf delen, het verhaal is achteraf opgetekend en is doorspekt met Griekse Mythologie.

'Superhelden.nl' van Marcel van Driel 11+

Kinderen over de hele wereld spelen de game superhelden.nl. Wanneer je het spel uitspeelt wordt je ontvoerd naar het eiland Pala door de mysterieuze mr. Oz. Daar worden de allerbeste spelers opgeleid tot spion. De afgestudeerde spionnen heten Superhelden en zij worden op internationale missies gestuurd. Het vierde deel in de serie verschijnt eind 2016! Tot die tijd lees je de eerste drie boeken en speel je de game op www.superhelden.nl.

'Het huis Elfae' van Mariëtte Aerts 11+

Deze trilogie gaat over Ailinn Brennersdochter. Zij is de erfgename van Huize Elfae in Vertival. Haar oom Dragan heeft zijn zinnen op het huis gezet en wanneer zijn plan mislukt slaan Ailinn en haar moeder Esha op de vlucht. Terwijl zij achtervolgd worden, ontmoeten ze tijdens deze ijzingwekkende reis door vele landen naast magiër Odis ook eigenaardige wezens. Zal het Ailinn lukken wanneer zij terugkeert naar Vertival om het op te nemen tegen Dragan?

'De Orde van de Drakenmenners' van Fiona Rempt 10+

Matti woont in Parijs bij zijn pleegouders. Hij groeit samen op met zijn beste vriend Tink. Wanneer Tink op vakantie is, wordt Matti onverwachts door zijn oom, de broer van zijn vader, opgehaald voor een vakantie. Hij verblijft in De  Drakenburcht, het hoofdkwartier van de Drakenmenners. Op het eiland Drekar Mohoao ontdekt Matti bijzondere kwaliteiten bij zichzelf en blijken draken echt te bestaan. Hij raakt bevriend met de draak Loef. Ook ontdekt hij meer en meer over zijn ouders die al sinds jaar en dag vermist zijn. Het eerste deel De Drakendoder is onlangs verschenen en het tweede deel De Drakenjagers verschijnt in de zomer van 2016.  

'De Grijze Jager' en 'Broederband' van John Flanagan 10+  

Oorspronkelijk geschreven om zijn eigen zoon aan het lezen te krijgen; dat is gelukt en samen met hem wereldwijd nog veel meer kinderen. De ‘Grijze Jager’-reeks bestaat uit twaalf delen en is officieel afgerond in 2013. Het eerste deel vangt aan met Will, een vijftienjarig weeskind. Hij wordt in Araluen opgeleid tot Grijze Jager door Halt, zijn leermeester. Hij leert boogschieten, messenwerpen en kunsten om niet gezien te worden. Het Korps Grijze Jagers bestaat uit vijftig Araluenen, per Leen een Grijze Jager. In de opvolgende delen zien we Will groeien tot volwaardig Grijze Jager, krijgt hij zelf een leerling en neemt hij het op tegen Morgarath. John Flanagan schrijft nog een fantasy reeks 'Broederband'. Deze vijfdelige reeks overlapt de ‘Grijze Jager’-serie gedeeltelijk. Het speelt zich af in een ander land, Skandia, maar in het vierde deel gaan de Reigers naar Araluen en komen diverse personages en verhaallijnen uit beide series samen. Kapitein Hal Mikkelson is leider van de Reigers en half Aralueen, half Skandiër. Ze nemen het op tegen de Limmataanse rebellen en het Haaienbroederband. 'De Broederband'-serie is nog niet beëindigd, het worden volgens John twee trilogieën.    

‘De Meesterdief’ van Thijs Goverde 10+

In deze sprookjesachtige trilogie vertelt hoofdpersoon Falco het verhaal van zijn leven: hoe hij werd geboren in de stad Duim(die zo ver weg ligt dat ze er nog nooit van auto’s of computers hebben gehoord), hoe hij zo stinkend rijk is geworden en over zijn strijd met zijn grote vijand Ekster, de dief der dieven. Ondertussen redt hij weesmeisjes, maakt bijzondere luchtreizen en laat een goochelaar verdwijnen.  


Alle losse boeken uit de genoemde trilogieën en reeksen vind je in de lijst 'Fantasy voor kids!'.Over de auteur

Lmcmr

15 volgers
169 boeken
0 favorieten


Reacties op: Fantasy voor kids

 

Overig

Fantasy voor kids!

op 15 september 2015 door Lindy (Hebban Crew) 49 boeken 1 volger 0 reacties
Gesponsorde boeken