Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Fantasyfestival: Castlefest

door Hebban Fantasy 3 reacties
Castlefest is na Elfia het grootste fantasyfestival van Nederland. Aankomend weekend is het weer drie dagen kasteelfeest in de Keukenhof. Sterker nog: dit festival viert zijn tweede lustrum: het tien jarig bestaan. Gefeliciteerd Castlefest.

Op 1, 2 en 3 augustus vindt de tiende editie van Castlefest plaats en op 31 juli is er al een openingsconcert, gegeven door Dikanda, Transsylvanians en Irfan.

Er zijn in totaal vier podia tijdens Castlefest, die gedurende het hele weekend bemenst worden door een enorme lineup van bands, zoals bijvoorbeeld Rapalje, Corvus Corax en Omnia. Bekijk het online programmaboekje om precies te weten wie waar te zien is.

Naast de muziek is er nog veel meer te zien en te doen tijdens Castlefest. Er zijn meerdere reenactmentgroepen, die je kennis laten maken met verschillende historische tijdperken. Hoe leefden de vikingen? Welke ambachten werden er in de middeleeuwen beoefend? Hoe werd je een zwaardvechter of zelfs een ridder?

Verhalenvertellers vermaken het publiek met gesproken woord, schrijvers zijn aanwezig om over hun boeken te vertellen. Ook kun je aan de slag met Live Action Role Playing in het Larpdorp en kinderen hebben hun eigen Kinderrijk, waar veel activiteiten georganiseerd worden, o.a. naar aanleiding van het verhaal over Graaf Lennard, dat je achterin het programmaboekje aantreft.

Op zaterdagavond is er een activiteit die uniek is voor Castlefest: het Wickermanritueel, waarbij een rotan beeltenis plechtig wordt verbrand. Organisator Mark van der Stelt omschrijft het ritueel als volgt:

'Dit moment is voor ons het hoogtepunt van het evenement. Dit is het moment dat alles samenkomt, alle energie en liefde die we in het evenement gestoken hebben, alle energie van iedereen om de wickerman heen.

Het moment om dankbaar te zijn, iets af te sluiten, iets te wensen of een heel andere betekenis. Iedereen heeft er zijn eigen gevoel bij. Ongeacht welke religie, ongeacht welke afkomst, ongeacht hoe je er uitziet. Op dat moment is iedereen Castlefest.'

Castlefest speelt zich af rondom kasteel Keukenhof in Lisse. Zie de website voor informatie over de route en het verkrijgen van kaarten.

Een dagkaart voor jeugd en volwassenen kost 23 euro aan de kassa en kinderen van 4 t/m 12 betalen 7,50 euro. Daarnaast zijn er passepartouts die goedkoper zijn.

Veel plezier!Over de auteur

Hebban Fantasy

316 volgers
20 boeken
0 favorieten
Newbie


Reacties op: Fantasyfestival: Castlefest