Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Farah’s Ramadan

Op 18 juni start de Ramadan, de vastenmaand voor moslims. Begin juni lanceerde uitgeverij Bzzidi Media een kinderboek over deze belangrijke periode: Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten! Uitgeefster en auteur Naima El Bouzidi wil daarmee alle kinderen, ook niet-moslims, bereiken. Een mooi initiatief dat een plekje verdient als Boek van de Week!


Naima El Bouzidi-van der Giesen is dochter van Marokkaanse immigranten. Zij zag hoeveel boeken er rond Kerst en Sinterklaas verschenen voor kinderen, maar een verhaal over de ramadan vond ze nooit. Dat feit gecombineerd met haar wens om culturen bij elkaar te brengen en haar liefde voor het schrijven van verhalen leidde tot de start van Bzzidi Media en de uitgave van het eerste kinderboek over de Ramadan.  

De vormgeving en illustraties worden verzorgd door Sun Jung Huang. Samen willen zij uiteindelijk bruggen slaan tussen culturen door het uitgeven van multiculturele Nederlandse kinderboeken. In een interview met Boekblad zegt Naima:

‘Kinderen van niet-Nederlandse afkomst lezen in kinderboeken bijna altijd over wat Nederlandse kinderen meemaken. Ik wilde graag dat zij zich nu ook eens konden identificeren. Daarnaast wil ik met het boek laten zien dat er veel overeenkomsten zijn tussen mensen en tussen geloven. Voor veel Nederlanders is de Ramadan toch een beetje een ver-van-mijn-bed-show. Terwijl de kern, het vasten voor de Schepper, ook in bijvoorbeeld het Jodendom of het katholieke geloof voorkomt. Ik wil graag van dat eilandjes-denken af, verbindingen maken – dan kan er iets moois ontstaan, daar ben ik van overtuigd.’  

In Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten!  

Meer weten?
Wil je meer weten over dit bijzondere boekje? Bekijk hieronder een aantal pagina’s of bezoek de website of facebook-pagina.      

Inkijkexemplaar 

Win
Op Hebban kun je ook dit Boek van de Week winnen! Hoe? Klik op het Giveaway-kader rechts van dit artikel om mee te doen aan de winactie.

Over het boek
Het is bijna Ramadan. De ouders van Farah kijken ernaar uit en zeggen dat de Ramadan een feestmaand is. Maar Farah vindt het eigenlijk een beetje saai. Dat komt omdat zij en haar broertje Akram tijdens de Ramadan meestal helemaal alleen moeten eten.

Papa en mama vinden het jammer dat Farah de Ramadan saai vindt, maar ze begrijpen het wel. Niet samen eten is ook ongezellig. Daarom leggen ze haar uit waarom Allah de Ramadan heeft bedacht. Om de Ramadan wat leuker te maken, nemen ze Farah mee in de avonturen van de twee eekhoorntjes Rama en Dan en laten ze haar zien hoe ook zij mee kan doen met de Ramadan. Zonder te vasten!  

Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten! is om voor te lezen vanaf 4 en zelf te lezen vanaf 9 jaar.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Farah’s Ramadan

 

Gerelateerd

Over

Naima el Bouzidi

Naima el Bouzidi

Naima El Bouzidi-van der Giesen is van oorsprong sales/business development mana...

Gesponsorde boeken