Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Favoriete Smartphone Apps voor Bloggers

1 reactie
Net als vele andere bloggers met mij ben ik zowat vergroeid met mijn smartphone. Ik vind mijn mobiel een geweldige manier om in contact te blijven met de bezoekers van mijn site en lezers van mijn blog wanneer ik eens niet bij mijn computer in de buurt ben. Vandaag vertel ik wat meer over de apps die mijn leven gemakkelijker maken.

Ik ga in dit artikel maar even niet al te uitgebreid in op de apps die de meesten van jullie al lang kennen en liefhebbend gebruiken: de social media apps. Ik vermoed namelijk dat de meeste van jullie de geneugten van Instagram, Twitter en Facebook al lang hebben ontdekt. In dit artikel ga ik wat verder in op de apps die wat minder bekend zijn: 

Zoals de Wordpress app. Nee, klik nu niet meteen weg als je een self-hosted Wordpress site hebt - ik weet hoe moeilijk het is om een blog app te vinden die deze vorm van bloggen ondersteunt, maar hij bestaat wel degelijk! Deze app geeft je de mogelijkheid om snelle updates te plaatsen wanneer je on the go bent of om foto's en filmpjes te delen in een handomdraai. Persoonlijk vind ik de app vooral fijn omdat ik gemakkelijk de reacties op mijn blog kan inzien en kan reageren op comments van bezoekers. 

De Goodreads app is vooralsnog de handigste app wanneer je boeken gaat shoppen. Ik ga voor geen goud naar het boekenfestijn zonder mijn telefoon met daarop de Goodreads app. Deze app voorkomt dat ik boeken koop die achteraf het vierde of zevende deel in een serie blijken te zijn. Ik hoef namelijk alleen maar even de streepjescode van het boek te scannen en ik weet met welk deel uit de reeks ik te maken heb. Al gebruik ik de app voor niets anders, zijn nut heeft hij al vele malen bewezen op deze manier. 

VSCO cam is letterlijk je beste vriend wanneer je mooie, kwalitatieve foto's wilt maken van boeken. De filters van deze camera app geven je foto's zoveel sfeer mee dat iedere foto eruitziet alsof hij is gemaakt door een professionele fotograaf. Online kun je overigens nog veel meer mooie filters downloaden om de app uit te breiden. Pas wel op, want deze app is zwaar verslavend. 

De Feedly app is mijn manier om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in boekenland. Wanneer je een profiel hebt gemaakt kun je enkele standaard zoektermen opgeven en met een klik op de knop produceert de app de interessantste artikelen bij het door jou opgegeven zoekwoord. Het is een overzichtelijke, eenvoudige manier om jezelf ervan te verzekeren dat je het laatste - internationale - nieuws uit boekenland als eerste ontvangt op jouw telefoon. 

Dropbox is mijn beste vriend wat betreft het opslaan van foto's en documenten. Ik kom altijd ruimte te kort op mijn geheugenkaartje en om plaats vrij te maken wis ik wel eens per ongeluk iets wat ik eigenlijk niet kwijt wil. Gelukkig slaat mijn mobiel alle foto's en documenten ook op in mijn dropbox waar ze veilig zijn voor mijn plotselinge buien van opruimwoede. 

Dit zijn mijn favoriete, onmisbare apps. Heb jij hier nog enkele onmisbare apps aan toe te voegen die je wilt delen met andere bloggers? Laat ze dan achter in de comments hieronder. 


Over de auteurReacties op: Favoriete Smartphone Apps voor Bloggers

 

Gesponsorde boeken