Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Feest wordt FEST in Assen

door Hebban Crew 2 reacties
De boekenweek wordt op 12 maart in Assen überfeestelijk gevierd. ‘Was ich noch zu sagen hätte’ is het thema van deze week. Daarom heet het jaarlijkse Boekengala van Bibliotheek Assen en Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk deze keer: BoekenFEST.

Zonder schrijvers heb je geen goed feest, moet de organisatie van BoekenFEST'16 hebben gedacht. Vandaar dat een flink aantal schrijvers de Drentse hoofdstad zal aandoen om het evenement de juiste swing te geven.

Zo worden Bert Natter (zijn nieuwste boek heet Goldberg), Margiet van der Linden (De liefde niet) en Thomas Rosenboom (van het verfilmde Publieke werken) geïnterviewd door schrijfster Carla de Jong. Verder treden televisiemaker en schrijver Hugo Borst, Ronald Giphart en Bart Chabot, Fokke & Sukke-tekenaar Jean Marc van Tol, Dichter des Vaderlands Anne Vegter, dichter Tsead Bruinja, auteurs Marjan Berk, Luuc Kooymans en Toef Jaeger naast vele andere bekende schrijvers, op. Daarna wordt het Boekenbal in Amsterdam van een dag eerder nog eens dunnetjes over gedaan met een dampend feest tot in de kleine uurtjes.

Gewone stervelingen, dus zij die niet schrijven, zijn in Assen van harte welkom. Ontmoet de wereld achter de regels, de zinnen, de woorden. Op BoekenFEST’16 kun je zelfs dichters en schrijvers aanraken. Sterker nog, je kunt ze de dansvloer op sleuren.

Het evenement begint om 19.00 uur. Dan is er in theater De Nieuwe Kolk een optreden van schrijvers Ronald Giphart en Bart Chabot. Zij brengen een vrolijke, ontroerende, wijze en uitermate onderhoudende voorstelling waarin wordt voorgelezen, gezongen en mogelijk zelfs gedanst. De kaarten hiervoor  zijn verkrijgbaar aan de balie van De Nieuwe Kolk (Weiersstraat 1, Assen) of  online te reserveren bij het theater. Alle activiteiten in de bibliotheek zijn gratis toegankelijk, zo ook het afsluitende feest. Met een ticket heb je toegang tot alle programmering in de bibliotheek.Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Feest wordt FEST in Assen

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken