Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Feyenoord-boek weegt 30 kilo en kost 999 euro

door Hebban Crew
Omdat de club in 1908 werd opgericht zijn er 'maar' 1908 exemplaren van gedrukt. Dus de échte fan moet snel in actie komen wil hij/zij het boek 'Feyenoord de Grootste' in bezit kunnen krijgen. Een goed gevulde portemonnee is ook handig.

Grote Engelse traditieclubs als Manchester United, Arsenal en Tottenham Hotspur maakten de blits met ongekend grote, zware en dure clubboeken. Een groep trouwe Feyenoord-supporters keek er met meer dan gewone belangstelling naar. Wat zou het geweldig zijn om een dergelijk kunstwerk van een boek voor hun eigen club te maken. De uitgevers van Kick, die eerder het jubileumboek 100 jaar Feyenoord, De Kuip 75 en biografieën van Coen Moulijn en Willem van Hanegem uitbrachten, raakten in gesprek met de supporters en clubleiding die de handen ineensloegen. Maar zou zo’n standaardwerk met een prijskaartje van enkele duizenden euro’s per stuk in Nederland te verkopen zijn?

Celtic gaf de doorslag. Dat ook de Schotse gigant, als intense volksclub vergelijkbaar met Feyenoord, over een XXL-boek beschikt, zorgde voor een doorbraak. Feyenoord moest ook zo’n megaboek naar Brits voorbeeld krijgen, een niet te overtreffen standaardwerk met unieke verhalen, unieke foto’s en een schitterende reeks relikwieën, verzamelobjecten die de hechte band tussen de club en zijn aanhangers symboliseren. Alleen de prijs van het boek wijkt af van de vele duizenden ponden die in Engeland en Schotland gangbaar zijn. 999 euro blijft een groot bedrag, maar voor die prijs krijgt de Feyenoorder onvoorstelbaar veel boek. 

Veel meer dan ooit tevoren toont het XXL-boek Feyenoord de Grootste de kracht van de club van het volk, zegt de uitgever Kick. 'Dit reusachtige boek is een waar kunstobject waarin kijker en lezer worden meegevoerd op een fascinerende tocht door de rijke geschiedenis van Feyenoord.' Het grootste Nederlandse sportboek ooit, meet 50 bij 50 centimeter en is het summum voor iedere supporter, een collectorsitem bij uitstek. Nog wat cijfers: het boek telt 860 pagina's, 3.275 foto's en weegt maar liefst dertig kilo. 

In 1937 betrok Feyenoord als eerste Nederlandse club een groot stadion. In 1970 won Feyenoord als eerste Nederlandse club de Europa Cup I en de Wereldbeker. In 1974 won Feyenoord als eerste Nederlandse club de UEFA Cup. Mocht de club op sportief gebied geen succes behalen dan schrijft Feyenoord dit jaar in ieder geval geschiedenis als eerste Nederlandse club met een XXL-boek. Afgelopen donderdag kreeg Willem van Hanegem het eerste exemplaar overhandigd. En dat gebeurde natuurlijk in de Kuip.

De oplage van Feyenoord de Grootste kent een gelimiteerd aantal van 1908. Het aantal correspondeert met het oprichtingsjaar van de club. Alle exemplaren zijn genummerd en voorzien van een certificaat van echtheid.

Bron: website boekOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Feyenoord-boek weegt 30 kilo en kost 999 euro

 

Gesponsorde boeken