Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Fietspad door de woestijn

Ooit dwars door een woestijn willen fietsen en zin in een fietstochtje als het pak 'm beet vijftig graden Celsius is? Binnenkort kan deze droom werkelijkheid worden. In Dubai leggen ze namelijk een fietspad dwars door de woestijn aan. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

In Dubai wordt een 23 kilometerlang fietspad aangelegd en volgens Gulf News is het pad inmiddels voor de helft af. Eind augustus moet het fietspad af zijn. Met de aanleg wil de Golfstaat zowel inwoners als toeristen ertoe verleiden de fiets te pakken. 'Deze paden zijn bedoeld voor milieuvriendelijke mobiliteit en komen in alle delen van het emiraat', aldus directeur Mattar Al Tayer van de wegen- en transportdienst. Door vaker de fiets te pakken, zal "het verkeer veiliger worden." Maar dat niet alleen. Hij sprak ook van "het strategische doel om mensen gelukkiger te maken".

Daarom zullen in de toekomst meer fietspaden - met een totale lengte van ruim 178 kilometer - aangelegd worden. Een uitdaging zal fietsen in Dubai wel zijn, want er worden regelmatig temperaturen van vijftig graden Celsius gemeten. Afkoelen kan dan in de indoor skibaan, die Dubai jaren geleden al heeft gerealiseerd om meer toeristen naar de Golstaat te trekken.

Nieuw is het idee niet om door een woestijn te fietsen. Wereldfietser Frank van Rijn deed het jaren geleden al eens en schreef er een boek over.

Op de fiets door Sahara en Sahel

Frank van Rijn heeft het aangedurfd om in zijn eentje een trektocht door de Sahara en de Sahel te maken. Dit boek geeft een boeiend relaas van zijn avonturen en wederwaardigheden gedurende die ruim tien maanden lange reis. De auteur overnachtte in zijn tentje en kookte zijn eigen simpele maaltijden. Vaak ook werd hij bij gastvrije mensen uitgenodigd. De 99 dagen durende aanloop door Europa diende niet alleen om in Afrika te komen, maar vormde ook een essentiële voorbereiding voor zijn Sahara-avontuur. Na een uitgebreide tocht door Marokko ploeterde Van Rijn lange tijd door het zand van de grootste woestijn ter wereld, waarna hij uiteindelijk in de Sahel terechtkwam.

Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken.Over de auteur

Victoria Farkas

126 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Fietspad door de woestijn

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken