Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

FIFA verder in het nauw

Smeergeld, omkoopschandalen, steekpenningen. Yep, de FIFA heeft het nieuws weer gehaald. Vandaag werd bekend gemaakt dat o.a. negen FIFA-officials zijn aangeklaagd op verdenking van afpersing, fraude en het witwassen van geld. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

Het is de FIFA weer gelukt negatief in het nieuws te komen. Dit keer spelen twee grote omkoopschandalen de hoofdrol en dat slechts twee dagen voor voor de verkiezingen van het eigen voorzitterschap. Volgens De Telegraaf heeft de  Amerikaanse justitie vandaag veertien personen, onder wie negen leden van de wereldvoetbalbond, opgepakt en aangeklaagd. Zij zouden vanaf de jaren negentig voor meer dan 150 miljoen dollar aan steekpenningen hebben aangenomen in ruil voor toewijzing van toernooien en voor het verkrijgen van uitzendrechten en sponsordeals. Voor de toewijzing van het WK voetbal in 2010 in Zuid-Afrika en de FIFA-verkiezingen in 2011 zijn steekpenningen aan FIFA-leden betaald. De voetbalwereld is in rep en roer, maar vooralsnog blijkt niet dat voorzitter Sepp Blatter het veld ruimt.

De FIFA blijkt een wereld van steekpenningen, omkopingen en andere zaken die het daglicht nauwelijks verdragen. Dat de FIFA een maffiabende is, werd al eerder geopperd. Onderzoeksjournalist Thomas Kistner trekt al twintig jaar de beerput van wereldvoetbalorganisatie FIFA open. Het onthullende en onthutsende resultaat van dat omvangrijke onderzoek staat te lezen in FIFA maffia.

FIFA maffia - Thomas Kistner

De afgelopen decennia is het voetbal speelbal geworden van een grotendeels corrupte kliek aan de top van de FIFA. Daarin is een centrale rol weggelegd voor het netwerk van huidig FIFA-voorzitter Sepp Blatter. FIFA Maffia schetst een ontluisterend beeld van trucs, doorgestoken kaarten, smeergeld-transacties, vuile campagnes, ondoorzichtige toewijzingen van WK-organisatoren en hulpeloze sponsors. Het boek bewijst de manipulatieve, opportunistische politiek en de corruptie binnen de top van de FIFA.

Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken.Over de auteur

Victoria Farkas

126 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: FIFA verder in het nauw

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken