Hebban vandaag

Nieuws /

Filmrechten 'Roxy' van Esther Gerritsen verkocht

‘Roxy’, de road novel van Esther Gerritsen, wordt verfilmd door Topkapi Films. Het productiebedrijf en uitgeverij De Geus waren vóór verschijnen van het boek al in gesprek over een eventuele film.


Producent Frans van Gestel vond het verhaal van de tragische heldin Roxy uiteindelijk goed bij zijn bedrijf passen en ging op zoek naar een team om de film te ontwikkelen. Een regisseur en scenarioschrijver heeft hij inmiddels gevonden in respectievelijk Simone van Dusseldorp, die eerder de prijswinnende films Briefgeheim en Diep regisseerde, en Jolein Laarman, die de scenario’s schreef van onder meer Kauwboy en Brozer. Laarman won een Gouden Kalf voor Beste Scenario voor de film Joy, die zij eveneens voor Topkapi Films maakte.

In de roman van Gerritsen uit 2014 is het gelijknamige hoofdpersonage zevenentwintig als haar dertig jaar oudere man verongelukt, met naast zich in de auto zijn jonge minnares. Ze blijft achter met hun driejarige dochtertje. Samen met haar kind, de oppas en de assistente van haar man vertrekt de jonge weduwe op roadtrip naar Frankrijk. ‘Het begin van een bizarre roadmovie waar ze zich nog verder ontpopt als egocentrisch en sociaal onaangepast wezen,’ schrijft Hebbanrecensente Margriet Cobben. ‘Maar Roxy is ook welbespraakt, slim, interessant en absurd. Esther Gerritsen schildert in prachtige scènes en dialogen een vrouw die niet vanzelf mee kan doen in het leven. Die moeite heeft met relaties en vlucht in haar opwellingen. Die je als lezer beurtelings afstoot en vertedert en je aan het eind in verwarring achterlaat.’ De recensente waardeerde het boek met vier sterren.

Bron: Boekblad 

Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

770 volgers
399 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Filmrechten 'Roxy' van Esther Gerritsen verkocht

 

Gerelateerd

Over

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen (1972) schrijft romans, columns en scenario’s voor tv en film...

Gesponsorde boeken