Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Flynn en Nesbø strijden om pikhouweel

door Hebban Crew 1 reactie
Gillian Flynn, schrijfster van de veelgeprezen thriller Gone Girl (Donker hart), en Jo Nesbø, auteur van Pansjerhjerte (Het pantserhart) strijden om de Icepick (oftewel De Pikhouweel), de prijs van het thrillerestival Iceland Noir voor vertaalde misdaadliteratuur.

Maar ook Joël Dicker (De waarheid over de zaak Harry Quebert), Håkan Nesser (De man zonder hond) en Antti Tuomainen (Veljeni vartija) zijn voor de prijs in de race.

De prijs wordt uitgereikt tijdens het thrillerfestival Iceland Noir in Reykjavik op 22 november. Het is voor het eerst dat het festival, het IJslandse verbond van vertalers en het IJslandse genootschap van thrillerschrijvers deze onderscheiding toekennen. De prijs is vernoemd naar het stuk gereedschap dat als moordwapen werd gebruikt in Raymond Chandlers roman The Little Sister uit 1949. In de jury zitten onder anderen Katrín Jakobsdóttir, de voormalig minister van Cultuur, en de thrillerauteurs Quentin Bates en Ragnar Jónasson.

Het is dit jaar voor de tweede keer dat het thrillerfeest Iceland Noir wordt gehouden. Van 20 tot 23 november zullen zo'n dertig auteurs uit binnen- en buitenland deelnemen aan paneldiscussies en interviews. Onder de uitgenodigde schrijvers zijn Peter James, Johan Theorin en David Hewson.Over de auteur

Hebban Crew

1821 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Flynn en Nesbø strijden om pikhouweel

 

Gerelateerd

Over

Jo Nesbø

Jo Nesbø

Jo Nesbø (Oslo, 1960) geldt als de belangrijkste en populairste misdaadauteur ...