Hebban vandaag

Nieuws /

Fors voorschot voor thrillerdebutant

door Hebban Crew 1 reactie
De Britse schrijfster Michelle Adams heeft in de roos geschoten met haar thrillerdebuut 'If You Knew My Sister'. Ze heeft als voorschot een bedrag met zes cijfers voor de komma ontvangen voor dit en nog een volgend boek van uitgeverij Headline Publishing. Uit andere landen, ook uit Nederland, is er interesse voor Adams' eersteling.

If You Knew My Sister vertelt het verhaal van Irini die door haar ouders ter adoptie is afgestaan toen ze drie jaar oud was. Haar wispelturige, destructieve zus bleef achter in het gezin. Twintig jaar later krijgt Irini een telefoontje van de van haar vervreemde zus, die haar verteld dat hun moeder is overleden. Ze dwingt Irini min of meer om naar de ouderlijke woning terug te keren. Daar ontdekt ze de schokkende waarheid over de reden van de scheiding van de twee zusjes. 

Hoofdredacteur Emily Griffin van Headline zegt dat ze volledig in de ban is geraakt van Adams' thriller. 'Het is commerciële spanning van de bovenste plank. Het verhaal heeft een onvergetelijke proloog, een verrassende twist en wordt op aantrekkelijke wijze verteld.' Michelle Adams is een parttime wetenschapper, die onder pseudoniem zes sciencefictionromans op haar naam heeft staan.

De Duitse uitgever Goldmann heeft inmiddels fors in de buidel getast om de rechten op het debuut en een volgende thriller te kunnen kopen. Ook de Spaanse uitgever Maeva heeft de rechten binnengesleept. Uitgeverij de Fontein kocht vorige week de rechten voor een Nederlandse vertaling. Verder hebben uitgevers uit Denemarken en Portugal een bod uitgebracht. Overigens verwacht Headline Adams' debuut pas in het voorjaar van 2017 op de markt te brengen.  

(Bron: The Bookseller)Over de auteur

Hebban Crew

2165 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Fors voorschot voor thrillerdebutant

 

Gesponsorde boeken