Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Fraai aantal inzendingen voor de Zilveren Strop 2022

door Hebban Crew 7 reacties
De Zilveren Strop is een schrijfwedstrijd voor spannende verhalen. De inzendtermijn is op zondag 27 februari gesloten en de 60-koppige lezersjury kan aan de slag met 121 verhalen. Op 9 juni volgt de uitslag, die, samen met de Gouden Strop, de Schaduwprijs en de Hebban Thrillerprijs bekendgemaakt wordt tijdens de Avond van het Spannende Boek.

121 inzendingen

Dit is de tweede editie van de Zilveren Strop schrijfwedstrijd, georganiseerd door Hebban.nl in samenwerking met Stichting Gouden Strop. Het aantal van 121 inzendingen is een teken dat er veel auteurs zijn die zich met het spannende genre bezig houden. En er is natuurlijk ook echt wat te winnen. Behalve de hoofdprijs (500 euro en publicatie op Hebban) en de prijzen voor vier runners-up (50 euro publicatievergoeding) is er natuurlijk ook de eeuwige roem en publicatie op Hebban. Helemaal mooi is het dat de winnaar zich mag scharen tussen de winnaars van de Gouden Strop, de Schaduwprijs en de Hebban Thrillerprijs tijdens de Avond van het Spannende Boek op 9 juni.

De voorselectie

De deadline voor het aanmelden voor de voorselectie is inmiddels ook verstreken. Er werd massaal aangemeld en er zijn zestig mensen aangesteld als leden van de lezersjury. Zij krijgen hun pakket verhalen deze week opgestuurd, zodat ze de inzendingen kunnen gaan lezen, beoordelen en van commentaar voorzien. Met dat laatste zorgen we ervoor dat alle deelnemers na afloop van de wedstrijd een juryrapport met feedback op hun verhalen kunnen ontvangen. Deze lezersjury is erg belangrijk voor de voortgang van de Zilveren Strop en we zijn ze dan ook erg dankbaar voor hun inzet en enthousiasme.

Finalejury

De beste verhalen worden beoordeeld door de finalejury, die daaruit een top vijf opstelt en de winnaar selecteert. De vijf beste verhalen worden gebundeld in een e-book dat gepubliceerd wordt na de uitreiking van de thrillerprijzen in juni. Lees meer over de gang van zaken op de voorwaardenpagina.

Geduld

Het grote wachten voor de schrijvers kan dus beginnen. De volgende grote schrijfwedstrijd op Hebban is de Harland Awards 2022, die in het najaar georganiseerd wordt. Wellicht een idee voor de auteurs om alvast te beginnen aan een speculatief verhaal (fantasy, sciencefiction, horror, magisch realisme of aanverwanten). Zie de Harland Awards pagina voor meer informatie.

We wensen alle deelnemers veel succes! En aan alle lezers: noteer vast dat je een spannende e-bundel met vijf topverhalen kunt downloaden in juni!Over de auteur

Hebban Crew

2540 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Fraai aantal inzendingen voor de Zilveren Strop 2022