Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Frans Timmermans en Podium doneren €20.000 aan Vluchtelingenwerk

Op het kantoor van Vluchtelingenwerk Nederland in Amsterdam overhandigden Frans Timmermans en Joost Nijsen gisteravond een cheque ter waarde van €20.000 aan Vluchtelingenwerk-directeur Dorine Manson en adjunct directeur Jasper Kuipers.

Het grote geldbedrag komt van de succesvolle verkoop van Timmermans pamflet Broederschap dat half december bij Uitgeverij Podium verscheen. In dit pleidooi geeft de vicevoorzitter van de Europese Commissie zijn persoonlijke visie over de toekomst van Europa en pleit hij voor broederschap. Hij schrijft over de oorzaken en gevolgen van de vluchtelingencrisis, over tolerantie en solidariteit.

Lezers werden opgeroepen om het 'pleidooi voor verbondenheid' voor €5 te kopen in de boekhandel en daarmee Vluchtelingenwerk Nederland te steunen. Van Broederschap zijn inmiddels tienduizenden exemplaren verkocht en het pamflet staat sinds de verschijning in de Bestseller 60. De donatie bestond zowel uit  royalty's als uitgeverswinst.

Directeur Dorine Manson is erg blij met de donatie: 'Met deze bijdrage kunnen wij opkomen voor vluchtelingen die bescherming zoeken en hen helpen een nieuw en zelfstandig bestaan in Nederland op te bouwen. Terwijl Europese landen het niet eens worden over de opvang van vluchtelingen, zien wij dit gebaar van Timmermans als een enorme steun voor alle vrijwilligers die zich op dit moment inzetten voor vluchtelingen'.

Foto: © Klaas Fopma


Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Frans Timmermans en Podium doneren €20.000 aan Vluchtelingenwerk

 

Gerelateerd

Over

Frans Timmermans

Frans Timmermans

Frans Timmermans (1961) is een Nederlands politicus. Hij was van 1998 tot 2007 l...

Gesponsorde boeken