Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Ga op reis in een boek | Bestemming Duitsland

door Hebban Crew 6 reacties
Elke streek heeft zijn eigen charmes in Duitsland. Zo staan de Moezel- en de Rijnstreek bekend om hun wijngaarden, trek je de natuur in van het Zwarte Woud en de Duitse Alpen, of dompel je jezelf onder in de cultuur en geschiedenis van Berlijn. Speciaal voor jou selecteerde de Hebban-redactie negen niet te missen Duitsland-boeken.

9 leestips voor Duitsland

(881)
Het zijn zware tijden voor Marie en Paul, hun gezin en de personeelsleden van de villa: de economische crisis hakt erin, de fabriek loopt steeds slechter en ook het atelier van Marie lijdt verlies. Ze zullen alles op alles moeten zetten om hun geliefde thuis te redden.
(10)
Katia's vader ontvluchtte de Spaanse Burgeroorlog en voor hem vertegenwoordigt communistisch Duitsland alles waar hij voor streed. Katia groeit dan ook op in Oost-Berlijn, maar een toevallige ontmoeting met een jonge man uit het westen doet haar nieuwsgierigheid ontwaken.
(892)
In de koepel van de Dom van Berlijn hangt een gruwelijk toegetakeld, bebloed lichaam. Om haar hals draagt ze een mysterieuze sleutel waarop het cijfer 17 staat. Rechercheur Tom Babylon herkent het ding; jaren geleden verdween zijn zusje met precies deze sleutel in haar bezit.
(353)
Nu de Berlijnse Muur is gevallen kunnen Franziska en Walter eindelijk in het huwelijksbootje stappen. Toch zweeft er een donkere wolk boven hun plannen: hun verleden dreigt hen nog steeds in te halen. Om dat het hoofd te bieden is er flink wat moed en vastberadenheid nodig.
(178)
Evelyn en haar kleindochter Hannah ontvangen een brief uit Israël, waarin staat dat Evelyn als erfgename recht heeft op een gestolen en verloren kunstverzameling. Evelyn wil er niets van weten, maar Hannah gaat op onderzoek uit. Het spoor leidt terug naar de jaren twintig.
(821)
Tijdens een vakantie in het Zwarte Woud komt Vincent om het leven tijdens het mountainbiken. In eerste instantie lijkt het een tragisch ongeval, maar dan wordt er een tweede slachtoffer gevonden met soortgelijke wonden. Vincents vrouw Sylvia gaat op onderzoek uit.
(167)
Rune en zijn zusje Lotte ontvluchten met hun moeder hun thuis, dit keer voorgoed. Toch wonen ze tien jaar later bij hun vader en is hun moeder weg. Op een dag wordt een mysterieus notitieboekje bezorgd dat van haar lijkt te zijn. Lukt het Rune en Lotte de waarheid te ontdekken?
(407)
Dora is met haar hondje naar het platteland verhuisd tijdens de lockdown, maar nu vraagt ze zich af waar ze eigenlijk naar op zoek is in deze tijdelijke leegte. Intussen ontmoet ze mensen die niet in een hokje passen en die al haar vastgeroeste ideeën op zijn kop zetten.
(551)
Als Eberhard Ahrensberg na de oorlog terugkeert naar zijn vaderland, ligt zijn leven in scherven. In een poging zijn gezin te onderhouden begint Eberhard koffie te smokkelen. In het heden runt Corinne met haar broer het beroemde koffieimperium Ahrensberg. Dan vindt ze een dagboek.

Bekijk de Zomerlezen-reisbestemmingenOver de auteur

Hebban Crew

2487 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Ga op reis in een boek | Bestemming Duitsland

 

Gerelateerd