Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Ga op reis in een boek | Bestemming Portugal

door Hebban Crew 13 reacties
Portugal biedt vakantiegangers prachtige kusten, adembenemend natuurschoon, sprookjesachtige kastelen en een bruisende hoofdstad. Reis af naar Sintra, Serra da Estrela, de Alentejo en natuurlijk Lissabon. Speciaal voor jou selecteerde de Hebban-redactie negen niet te missen Portugal-boeken.

9 leestips voor Portugal

(34)
In een lange brief aan haar vroegere buurjongen Júlio haalt de 16-jarige Maria herinneringen op aan hun vriendschap en biecht ze haar gevoelens op. Maar al schrijvend beseft ze dat ze pas écht kan leven als ze zich definitief losmaakt van haar eerste grote, maar onmogelijke liefde.
(712)
Van het ene op het andere moment wordt de bevolking van Lissabon blind. Alle slachtoffers worden in een ziekenhuis geïsoleerd. Binnen korte tijd spelen zich daar verschrikkelijke taferelen af, die de vraag naar goed en kwaad haast ondraaglijk actueel maken.
(1)
In Polvo & Pato duikt auteur en fotograaf Jeroen Jansen in de Portugese foodscene. Zijn boek leest als een culinaire road trip langs de beste restaurants, wijnhuizen, markten en meer.
(7)
In De ontraadselaar worden voor het eerst vier van de detectiveverhalen over arts in ruste Abílio Quaresma door Fernando Pessoa in het Nederlands vertaald.
(19)
Journalist en Portugal-liefhebber Lieke Noorman bezoekt Portugal. Het is een boek vol nostalgie en levenslust, met herinneringen aan goede en niet zo goede oude tijden, dat steeds weer uitkomt bij het Portugal van nu.
(188)
Lissabon wordt opgeschrikt door een aantal gruwelijke moorden. Tegen elk advies in besluit de jonge advocate Kirsten Hartogs om de verdediging van de verdachte te voeren.
(14)
Een legerofficier op leeftijd in Lissabon denkt terug aan zijn tijd in Angola. Ook de dochter van een katoenplanter herinnert zich zoveel jaren later aan de kust van Portugal de gewelddadigheden van toen, evenals een ambtenaar, die na de oorlog in Angola is gebleven.
(18)
Na een treinramp in Noord-Portugal ontvangt Marta's moeder een bericht: de rugzak van haar dochter is tussen de brokstukken gevonden. Marta's jongere broer João blijft met veel vragen achter. Aan de hand van haar tekeningen en zijn herinneringen probeert hij de waarheid rond zijn zus te achterhalen.
(3)
In Licht op Lissabon loopt Harrie Lemmens door zijn geliefde stad. Hij vertelt over de dingen die hij ziet en wat die aan geschiedenis en cultuur herbergen. Hij doet verslag van gesprekken op straat en in restaurants, citeert uit brieven aan vrienden en memoreert ontmoetingen met schrijvers.

Bekijk de Zomerlezen-reisbestemmingenOver de auteur

Hebban Crew

2527 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Ga op reis in een boek | Bestemming Portugal

 

Gerelateerd