Hebban vandaag

Nieuws /

Game of Thrones-film in de maak

George R.R. Martin, auteur van de succesvolle fantasyreeks Game of Thrones heeft tijdens een feestje verklapt dat er een film in de planning zit. Over de inhoud wordt druk gespeculeerd.

Al jaren wachten we op het zesde boek in de epische fantasyreeks Een lied van ijs en vuur (A Song of Ice and Fire) van George R.R. Martin. De titel zal zijn: Winds of Winter en er zijn voorzichtige aanwijzingen dat 2016 nu wel eindelijk het jaar wordt dat we in ieder geval de Engelstalige editie, maar misschien ook wel al de Nederlandse in handen zullen hebben. Het zevende en laatste deel zal hopelijk niet eenzelfde marteling worden. A dream of Spring (voorheen A Time for Wolves) zal immers alles bij elkaar brengen en definitieve duidelijkheid brengen over het lot van alle personages.

De HBO-serie gaat in april 2016 verder met het zesde seizoen. Het gaat heel spannend worden en dit keer ook voor de lezers, want de laatste aflevering van seizoen 5 eindigt met een scène die aan het einde van het vijfde boek gebeurde. De tv-serie is dus 'bij' en aangezien het volgende boek nog niet uit is, wordt er volop gespeculeerd in hoeverre tv-serie en boekenreeks vanaf dit punt een eigen weg gaan. De HBO-serie zal naar verwachting uiteindelijk 8 seizoenen beslaan. Volgens de makers van de show nadert het einde snel.

Naast alle speculaties over de gebeurtenissen in de boeken en de HBO-afleveringen kunnen we nu verder peinzen over de inhoud van een per ongeluk door George R.R. Martin aangekondigde film. De 67-jarige auteur praatte tijdens een door HBO georganiseerd feestje zijn mond voorbij en zei: 'Er zit een film aan te komen, maar ik ga me er niet mee bemoeien'. D.B. Weiss en David Benioff, de scenarioschrijvers van Game of Thrones zouden een verfilming willen maken zodra de HBO-serie afgelopen is. Martin geeft aan veel te weinig tijd te hebben en veel te veel te doen. Volgens een insider zal de film een terugblik in de historie worden, waarin overleden personages wellicht weer te zien zijn. Wellicht komen we Ned Stark dan weer tegen? Of gaan we echt de geschiedenis in met Dunk en Egg?

(Bron: AD en Daily Star)Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

425 volgers
426 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Game of Thrones-film in de maak

 

Gerelateerd

Over

George R.R. Martin

George R.R. Martin

George R.R. Martin (Bayonne, New Jersey, 1948) is een Amerikaanse bestselle...

Hebban Spots

Game of Thrones

77 volgers

Dit is een Hebban Page voor liefhebbers van de boeken van George R.R. Martin (ook wel 'Een lied van ijs en vuur') en/of de daarop gebaseerde HBO-serie. We waarschuwen altijd voor mogelijke spoilers...

Gesponsorde boeken