Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Gangster Anders en zijn vrienden - een naïeve man

'Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand)' is het nieuwste boek van Jonas Jonasson, die we kennen van de razend populaire roman 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween'. 19 lezers namen deel aan de leesclub met Gangster Anders en hoewel het zaliger is te geven dan te ontvangen, zijn de waarderingen niet meer dan voldoende. Karina Hoekerswever vatte de discussie samen.

In maart en april bogen de 19 leesclubdeelnemers zich over Gangster Anders (en een enkele vijand) van Jonas Jonasson. Een roman over Gangster Anders die net is vrijgekomen uit de gevangenis, waar hij onder meer vastzat voor moord. Samen met de receptionist van het hotel waar hij logeert en pastor Johanna bedenkt hij snode plannen om veel geld te verdienen in de onderwereld.

Na de bestseller De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween zijn de verwachtingen binnen de leesclub hooggespannen. De deelnemers verwachten een grappig boek te gaan lezen, maar een enkeling is ook bang dat Jonasson zijn trucje uit eerdere boeken gaat herhalen.

De positieve verwachtingen zorgen ervoor dat de deelnemers Gangster Anders vergelijken met Jonassons eerdere boeken. Een enkeling mist het historische perspectief en meerdere lezers hadden moeite om in het verhaal te komen. Humor en ironie zijn wel goed vertegenwoordigd, maar sommige lezers werden juist niet blij van de roman. Ook over de personages werd gediscussieerd, maar de meeste deelnemers waren het er wel over eens dat Gangster Anders een naïeve man is die zich door de andere twee hoofdpersonages laat misbruiken.

'Het is zaliger te geven dan te ontvangen', schrijft leesclubcoördinator Karina Hoekerswever, maar meer dan een gemiddelde van 3 sterren krijgt Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand) niet van de leesclub. Drie deelnemers waarderen het boek met 4 sterren, maar de meeste lezers delen alleen 2 of 3 sterren uit.

Om het volledige verslag van Karina Hoekerswever en de hele leesclubdiscussie nog eens na te lezen, kun je terecht op de leesclubpage van Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand).Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Gangster Anders en zijn vrienden - een naïeve man

 

Gerelateerd

Over

Jonas Jonasson

Jonas Jonasson

Jonas Jonasson (1961), geboren als Pär-Ola Jonas Jonasson, is een Zwee...

Hebban Spots

Gangster Anders en zijn vrienden

62 volgers

Welkom bij de leesclub rond het boek Gangster Anders en zijn vrienden van auteur Jonas Jonasson (Uitgeverij Atlas Contact). We zijn op Facebook en Twitter te vinden op @hebbanleesclub, onze hashtag...

Gesponsorde boeken