Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Gaykrants Boekenplank: Spierkracht, seksdrive, spanning en sensatie

door Gaykrant 1 reactie
De redactie van Gaykrant bespreekt maandelijks een aantal nieuwe boeken in de rubriek ‘Gaykrants Boekenplank’. Boeken met een roze thema en/of die geschreven zijn door een LHBT+ auteur. Genres als literatuur, spanning, non-fictie, biografieën en kinderboeken worden belicht. Dit is de selectie van juni.

Volg Gaykrant op Hebban

5x Spierkracht, seksdrive, spanning en sensatie …

Juni is de maand van de Spannende Boekenweken. Voor als je nog niet genoeg spanning of sensatie in je leven hebt, hebben wij voor deze periode een aantal boeken met deze elementen voor je op een rijtje gezet. Het is weer een verrassende lijst geworden. Op de eerste plaats een heel bijzonder boek dat niet mág ontbreken in deze dagen. Laat je verrassen.

1. Lieg met mij - Philippe Besson 

Net buiten een hotel in het Franse Bordeaux ziet Philippe een jongen man die als tweedruppels water lijkt op zijn eerste liefde. Wat volgt is een aangrijpende terugblijk op de tienerjaren van Philippe en het bepalende moment in zijn leven, toen op een winterse ochtend in 1984 twee zeventienjarige jongens elkaar voor het eerst in het geheim ontmoetten. Het is het begin van een verborgen en tragische liefdesrelatie tussen Philippe en zijn schoolgenoot Thomas, die de richting van hun beider levens voor altijd heeft bepaald.

'Trefzeker, ontroerend, mooi beschreven, ieder woord heeft een explosieve lading. Ijzersterk. Een juweeltje dat niet in je boekenkast mag ontbreken.' - Paul Hofman, hoofdredacteur Gaykrant

2. De Testofactor – Pim Christiaans en Ralph Moorman

Hoe je de beste versie van jezelf kunt bereiken onthult dit boek. Of het nu gaat over gewicht, geheugen, seksdrive, spierkracht of energie, elke man staat van top tot teen onder controle van zijn hormonen. Als je deze weet te beheersen, beheers je jezelf. Het boek biedt een complete aanpak om op natuurlijke wijze je testosteron te boosten en je andere hormonen beter op elkaar af te stemmen waardoor je scherper, strakker, sterker en fitter wordt. Zelfs je daadkracht en stressbestendigheid kunnen toenemen.

'Mooi vormgegeven, goede adviezen, leerzaam, compleet overzicht over de basis van je lichaam tot depressie en erectiestoornis, levert nieuwe inzichten op, verfrissend. Leuke weetjes over eigeel, scherp geheugen en grijze haren…' - Paul Hofman, hoofdredacteur Gaykrant

3. Japan in honderd kleine stukjes – Paulien Cornelisse

Presentator, cabaretier en columnist Paulien Cornelisse is ook schrijver. Van jongs af aan heeft zij een diepe liefde voor Japan. In dit boek laat ze het opmerkelijke, het ontroerende en het ongelooflijke zien van dit ongrijpbare land.

'Vermakelijke en onthullende observaties, kritisch, afwisselend, beetje hapsnap, maar toch heerlijk boek dat je kennis laten maken met dit bijzondere land.' - Paul Hofman, hoofdredacteur Gaykrant

4. Het zwarte dossier – Max van Olden

Riemke staat er alleen voor met haar zoontje Nils. Nadat haar relatie op de klippen is gelopen bleef ze achter met schulden. Bij een advocatenkantoor op de Zuidas krijgt ze de kans haar carrière nieuw leven in te blazen, maar ze stapelt fout op fout. Ontslag dreigt, maar als ze de zaak van “het zwarte dossier’ tot een goed einde kan brengen, maakt ze een kans. Het zwarte dossier is een onmogelijke klus, die geklaard moet worden onder stevige tijdsdruk en onder bedreiging van een onderwereldfiguur die vanuit de gevangenis invloed wil uitoefenen. Riemke ziet zich genoodzaakt met Nils onder te duiken, haar collega’s moeten haar verdwijning verklaren tegenover de pers. Wat begon als een gewone werkdag eindigt in een strijd op leven en dood.

'Spannend en gelaagde thriller, vlot geschreven, scherpe observaties, prachtige verhaallijn. De Nederlandse John Grisham is opgestaan.' - Paul Hofman, hoofdredacteur Gaykrant

5. De macht van K. – Jens Vern

Als de afgestudeerden Tim Turner wordt ingelijfd door het prestigieuze IT-bedrijf The Keeler Company in Washington, weet hij niet wat hem overkomt. Hij krijgt een riant appartement, een topsalaris en krijgt in korte tijd promotie. Maar dan ontmoet hij een mysterieuze man die zich De Vriend noemt. Deze waarschuwt hem voor de duistere kant van het bedrijf. Tim gaat op onderzoek uit en komt er snel achter dat veel dingen niet kloppen. Het feit dat er mensen spoorloos verdwijnen, baart hem grote zorgen. Als Tim ontdekt dat ook hij gevaar loopt, helpt De Vriend hem te ontsnappen. Hij neemt een nieuwe identiteit aan en bouwt een nieuw bestaan op in Den Haag. Dan volgen de ontwikkelingen zich in rap tempo op.

'Pageturner, messcherp, uiterst actueel: over hoe bedrijven omgaan met (onze)gegevens, sterke personages, ingenieuze plot, kortom een verrassende en geslaagde debuutthriller.- Paul Hofman, hoofdredacteur Gaykrant

 

Met ruim een half miljoen bezoekers per maand en meer dan 190.000 geregistreerde lezers is Hebban.nl de grootste en actiefste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen. Elke dag worden er meer dan duizend nieuwe lezersbeoordelingen en recensies toegevoegd. Hebban organiseert jaarlijks circa 150 online leesclubs en de populairste reading challenge voor Nederlandstalige lezers.
    

Elke dag het laatste nieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.

 Over de auteur

Gaykrant

28 volgers
16 boeken
1 favoriet


Reacties op: Gaykrants Boekenplank: Spierkracht, seksdrive, spanning en sensatie

 

Gerelateerd

Overig

Gaykrant Boekenplank

op 16 maart 2020 door Gaykrant 52 boeken 3 volgers 0 reacties 1 like
Gesponsorde boeken