Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Gedichten van Tolkien ontdekt in jaarboek school

door Hebban Crew 1 reactie
Twee nog niet eerder gepubliceerde gedichten van fantasyschrijver J.R.R. Tolkien zijn onlangs ontdekt in het jaarboek van een school in Abingdon.

In de gedichten schrijft de In de ban van de Ring-auteur onder meer over een man 'die alleen ergens rondhangt, onder de schaduw van de man' en 'Heer van de sneeuw'. Aangenomen wordt dat de poëzie uit Tolkiens pen vloeide in de periode (1925-1945) dat hij hoogleraar Angelsaksische Taal was aan de universiteit van Oxford. De gedichten werden aangetroffen in het jaarboek 1936 van Our Lady's School in Oxfordshire.

De ontdekking werd gedaan toen de Amerikaanse Tolkien-expert Wayne Hammond contact zocht met hoofdonderwijzer Stephen Oliver van Our Lady's. Hammond had een notitie gevonden waarin Tolkien melding maakt van twee gedichten die hij had gepubliceerd in een magazine dat hij zelf de Abingdon Chronicle noemde.  Hoofdonderwijzer Oliver ging op onderzoek uit en trof Tolkiens dichtkunst aan. 'Ik was overweldigd', laat Oliver aan The Guardian weten. 'Ik ben een enorme Tolkien-fan en was daarom bijzonder blij dat er een relatie bestond tussen de schrijver en de school.'

Het eerste gedicht is een vroege versie van The Shadow Man, dat J.R.R. Tolkien in zijn dichtbundel The Adventures of Tom Bombadil uit 1962 opnam. Het tweede gedicht, Noel, is een kerstgedicht. Daarin schrijft Tolkien over de Heer van sneeuw, 'wiens lange en bleke mantel was uitgespreid over heuvel en dal'. 

De school is van plan de gedichten ten toon te stellen tijdens een expositie over de geschiedenis van het instituut.

Bron: The GuardianOver de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Gedichten van Tolkien ontdekt in jaarboek school

 

Gerelateerd

Over

J.R.R. Tolkien

J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien werd op 3 januari 1892 in Zuid-Afrika geboren als zoon...

Gesponsorde boeken