Hebban vandaag

Nieuws /

Geef een prentenboek cadeau met 'Ik zou wel een kindje lusten'

door Hebban Crew 7 reacties
Vandaag, op 13 mei, start de campagne 'Geef een prentenboek cadeau', het grootste voorleesfeest van Nederland, met 'Ik zou wel een kindje lusten' van Sylviane Donnio en Dorothée de Monfreid. 300.000 peuters en kleuters ontvangen het prentenboek cadeau via hun (groot)ouder, oom, tante, juf, meester of andere gulle gever. Door het hele land zullen er voorleesfeestjes en voorleesmomenten zijn.

De campagne 'Geef een prentenboek cadeau' bestaat vijf jaar en dat wordt gevierd met een heerlijk voorleesboek over een eigenwijs krokodilletje: Ik zou wel een kindje lusten van Sylviane Donnio en illustrator Dorothée de Montfreid. Dit verhaal met zijn expressieve, humoristische kleurenillustraties maakt voorlezen een feest voor jong en oud.

Het prentenboek verscheen voor het eerst in 2004 in Frankrijk, waarna het in Nederland werd uitgebracht door uitgeverij Gottmer. Daar is het inmiddels al jaren een van de meest populaire titels. Wereldwijd is Ik zou wel een kindje lusten in 20 verschillende talen uitgebracht en er zijn in totaal 850.000 exemplaren van verkocht.

Ik zou wel een kindje lusten zal vanaf vrijdag 13 mei voor €2,50 te koop zijn in de Nederlandse en Vlaamse boekhandels. De lage prijs nodigt uit om dit boek te kopen en cadeau te geven aan een kind. De missie van de stichting is dan ook om zoveel mogelijk kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken! Deel jouw liefde voor (voor)lezen en post je leukste voorleesfoto's met de hashtags #ikzouweleenkindjelusten en #geefeenprentenboekcadeau.

Afbeelding: © Geef een boek cadeau

Missie 'Geef een (prenten)boek cadeau'

'Geef een (prenten)boek cadeau' wil alle kinderen laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het heerlijk zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, worden ieder jaar in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar gesteld voor een klein bedrag.

Voor een klein prijsje zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op 'geven', hoopt de stichting alle kinderen te bereiken. Ook de kinderen die, om de een of andere reden, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen. Bovendien zijn er boekhandels waar je het boek kunt kopen en doneren aan een goed doel.

Ik zou wel een kindje lusten

Sylviane Donnio en Dorothée de Montfreid

Een klein krokodilletje eet altijd bananen, maar op een dag heeft hij trek in iets anders: hij zou wel eens een kindje lusten! Zijn ouders weten zich geen raad en proberen hem allerlei ander lekkers voor te schotelen. Maar het kleine krokodilletje is vastbesloten en gaat op zoek naar een kindje. Hij komt een meisje tegen, maar dat laat zich niet zomaar opeten…Over de auteur

Hebban Crew

2311 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Geef een prentenboek cadeau met 'Ik zou wel een kindje lusten'

 

Gerelateerd

Over

Sylviane Donnio

Sylviane Donnio

Sylviane Donnio begon op achtjarige leeftijd met het schrijven van haar eerste ...

Dorothée de Monfreid

Dorothée de Monfreid

Dorothée de Monfreid werd geboren in 1973 en studeerde af aan de École Nation...


Gesponsorde boeken