Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Wine-up! Geen gezeur, meer wijn!

Zo´n anderhalf jaar geleden begonnen afslankcoach Mieke Kosters en Yvanka van der Zwaan voor de lol met de blog Wine-up over het fantastische rotleven van de drie vriendinnen Anna (42), Esmee (40) en Caro (40). Deze razend populaire blog heeft nu ruim honderdduizend lezers per maand. Begin mei verscheen het boek: 'Geen gezeur, meer wijn'.

Over geen gezeur, meer wijn
Denk je dat je het dertigersdilemma achter de rug hebt, zit je vast in het fantastische rotleven van een veertigplus vrouw. Vol met prangende vragen zoals: Wel of geen botox? Kan dat korte rokje nog? Keek hij nou naar mij of naar m’n dochter? Ondertussen overweegt je puber een tatoeage, je man een scheiding, beginnen je ouders te dementeren en heb jij dat glazen plafond nog steeds niet in zicht. Man, man wat een gedoe.
Anna (42), Esmee (40) en Caro (40), de hoofdpersonen van Wine-up, zijn drie vriendinnen met zo’n fantastisch rotleven. Hun motto: ‘Geen gezeur, meer wijn’. Want al heeft het leven het op de overbelaste veertigers gemunt, soms kun je er maar het beste gewoon om lachen! ‘Het maakt niet uit als het glas halfvol is, zolang er maar wijn in zit’

Fragment 
‘Nee, natuurlijk had ik nooit als doel om een gescheiden alleenstaande moeder te worden, maar nu het zover is, valt het me reuze mee,’ vertelt vriendin 1 na de eerste fles wijn.
‘Ja,’ knipoogt vriendin 2, ‘met jouw makelaar wordt alles een stuk leuker.’
‘Ik wil ook een makelaar; ik heb al in geen maanden seks gehad,’ schreeuwt vriendin 3.
‘O, wat heerlijk, die ellende van jullie. Dan valt mijn bijna-burn-out eigenlijk reuze mee.’
Vriendin 4 heeft, net als wij allemaal, een topavond.
Met buikpijn van het lachen strompelen we midden in de nacht naar buiten. Dit moeten we echt vaker doen, zeggen we bij het afscheid.

Het probleem is dat dat vaker doen er nooit van komt. We zijn allemaal veel te druk met moeder zijn, carrière, echtgenote zijn, scheiden, ouder worden, geld verdienen en uitgeven, daten, seks of gebrek aan seks, gezond eten, yoga, vriendinnen, sporten, sleur et cetera...
Dat was vroeger wel anders. We zijn al ruim twintig jaar vriendinnen, vanaf het moment dat we dezelfde kroeg binnenliepen in onze studententijd. Je weet wel, die tijd dat nog één wijntje, oké, nog ééntje dan (en dus de hele nacht blijven hangen) niet resulteerde in drie dagen bijkomen en chagrijnig man en kinderen afsnauwen. Maar al is ons leven behoorlijk veranderd, onze vriendschap is dat niet.
En daarom bedachten wij na die bewuste avond een jaar geleden een blog met verhalen uit ons dagelijkse leven: Wine-up.nl. Want zolang we af en toe even om onszelf kunnen lachen, valt het eigenlijk allemaal best mee: Wine-up! Geen gezeur, meer wijn.
Ons blog bleek al snel niet alleen voor onze vriendinnengroep interessant. Er bleken veel meer vrouwen net zo’n fantastisch rotleven te hebben.
En daarom is er nu dit boek. Met verhalen. Over ons. En dus over jou.

Lees hier verder.Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Wine-up! Geen gezeur, meer wijn!

 

Gerelateerd

Over

Mieke Kosters

Mieke Kosters

Voordat Mieke Kosters begon met haar boeken, trainingen en workshops o...

Gesponsorde boeken