Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Kinderjury 2022: dit zijn volgens kinderen de zes leukste kinderboeken

door Hebban Crew 10 reacties
Tijdens de Kinderjury Stemweken heeft een recordaantal kinderen gestemd op hun favoriete boek van 2021. Precies 52.448 kinderen maakten gebruik van hun stemrecht. Zes boeken – drie in de categorie 6 t/m 9 jaar en drie in de categorie 10 t/m 12 jaar – maken nu kans om de Kinderjury te winnen, de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken.

Alle kinderen in Nederland van 6 tot en met 12 jaar vormen samen de Kinderjury en bepalen met elkaar welke auteurs de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken in ontvangst mogen nemen. Tijdens de Leesweken werden kinderen gestimuleerd zoveel mogelijk boeken te lezen. De Tiplijsten waren hierbij een handvat. Tijdens de Stemweken konden kinderen stemmen op hun favoriete boek.

In de categorie 6 t/m 9 jaar was vorig jaar De Zoete Zusjes zoeken een schat van Hanneke de Zoete de winnaar van de Kinderjury. In de categorie 10 t/m 12 jaar was dit Totaal gesloopt van Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor. De uitreiking van vorig jaar is terug te vinden op het YouTube-kanaal van de Kinderboekenweek. De Kinderjury wordt georganiseerd in samenwerking met partner DPG Media en sponsor NBD Biblion.

Op 22 mei wordt de winnaar van de Kinderjury 2022 bekendgemaakt in twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Dit zijn de genomineerden:

De genomineerden voor 6-9 jaar

De genomineerden voor 10-12 jaar

Het Grote Kinderjury Feest

Speciaal voor de uitreiking van de Kinderjury 2022 organiseren CPNB en strategisch partner DPG Media op 22 mei voor de allereerste keer Het Grote Kinderjury Feest in Bibliotheek Utrecht. Daar maken we in aanwezigheid van de populaire genomineerden bekend welke twee boeken de spannende strijd hebben gewonnen.Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Kinderjury 2022: dit zijn volgens kinderen de zes leukste kinderboeken

 

Gerelateerd