Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Geronimo Stilton en Jeff Kinney winnen Prijs van de Nederlandse Kinderjury

Op zondag 21 juni werden de winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury bekendgemaakt. In de verschillende leeftijdscategorieën werden in totaal vier prijzen uitgedeeld, waaronder de publieksfavorieten en de prijzen van de Senaat van de Kinderjury.

Van 4 maart tot en 20 mei 2015 konden alle kinderen stemmen op hun favoriete boektitel. Daarnaast werd er een prijs uitgereikt door de Senaat, een jury van kinderen vertegenwoordigd uit alle provincies van Nederland. Het doel van de Nederlandse Kinderjury is om kinderen te stimuleren om nieuwe kinderboeken te lezen, maar ook om hen kritisch te laten lezen.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de Kinderboekenparade. Tijdens dit kinderboekenfestival, dat in en rondom het Kinderboekenmuseum plaatsvond, kregen kinderen de gelegenheid om hun favoriete schrijvers en tekenaars te ontmoeten. Naast de verschillende meet & greets, konden kinderen de nieuwste e-books en literaire apps testen in het MediaLab. 

In de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar is Fantasia IX: De fenomenale reis van Geronimo Stilton verkozen tot publieksfavoriet. In de overige leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar heeft Het leven van een loser - Gedumpt geschreven door Jeff Kinney de meeste stemmen gekregen.

De Senaat van de Nederlandse Kinderjury reikte de Prijs aan de publieksfavorieten uit en mocht daarnaast zijn eigen prijs uitreiken: de Pluim van de Senaat. In de leeftijdcategorie 6 t/m 9 jaar ging deze prijs naar Superjuffie in de soep geschreven door Janneke Schotveld en in de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar werd 100% Coco Paris van Niki Smit met de Pluim beloond. Voor Janneke Schotveld is het de tweede keer dat zij deze prijs in ontvangst mag nemen. Eerder won ze de Pluim met Superjuffie!, het eerste deel van de serie in 2012.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Geronimo Stilton en Jeff Kinney winnen Prijs van de Nederlandse Kinderjury

 

Gerelateerd

Over

Jeff Kinney

Jeff Kinney

Jeff Kinney is een Amerikaanse striptekenaar, ontwerper van computerspellen en s...

Janneke Schotveld

Janneke Schotveld

Janneke Schotveld werkte jarenlang als juf in het basisonderwijs. In 2007 begon ...

Niki Smit

Niki Smit

Niki Smit schrijft kinderboeken. Haar eerste boek 100% Nina verscheen in 20...

Gesponsorde boeken