Hebban vandaag

Interview /

Gespot: interview met Brigitte Bormans

Easy Monday, Haute cuisine junkfood en lazy Sunday zijn de opvallende namen van rubrieken op de blog De keuken van Brigitte B. van culinair journalist en eigenaar van Erfgoed Logies. Onlangs verscheen 'Van het een komt het ander', haar op de blog inspireerde kookboek. In 'Elle Eten' vertelt ze over haar manier van koken.

Brigitte Bormans legt in Elle Eten uit dat je met haar kookboek op dezelfde manier kan koken zoals zij dat doet. Ze gaat uit van een ingrediënt of perfecte basisrecept. En daarop varieert ze. Ze maakt bijvoorbeeld een dressing en gebruikt die de volgende dag voor iets totaal anders. “Want van het een komt het ander.”

Koken is voor haar een fijne bezigheid want ze verkeert dan in haar eigen gedachtenwereld. “Een beetje van dit, een beetje van dat…Als ik dat eens in roomboter bak in plaats van olijfolie?” Voor Brigitte Bormans heeft koken iets therapeutisch, met een goed bord eten als resultaat. Dat bord vind ze fijn om te delen, maar ook altijd razendsnel weer leg. Als ze de weg ernaartoe niet zo aangenaam zou vinden, dan wist ze het nog zo net niet.

Hebban recensent Jeanette van de Lindt schreef in haar recensie dat Van het een komt het ander  “een zonnig boekje is met fijne recepten. 100 pagina’s met gerechten die voor iedereen bereikbaar en maakbaar zijn. Gewoon een lekker boekje om te hebben.”Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Gespot: interview met Brigitte Bormans

Gesponsorde boeken