Hebban vandaag

Interview /

Gespot: interview met Janny van der Heijden

Iedereen kent Janny van der Heijden als jurylid in het succesvolle tv-programma 'Heel Holland bakt'. Minder mensen zullen weten dat zij tientallen kookboeken op haar naam heeft staan. Begin september verschijnt haar nieuwste kookboek 'Koken met Janny'. In het tijdschrift Smult stond een interview met Janny van der Heijden over haar missie.

Het is de missie van Janny van der Heijden om Nederland beter te laten eten, vertelde ze in het interview met Smult. Het antwoord op de vraag hoe ze dit wilt bereiken is in principe simpel.
"Kennis is macht", zegt ze. "Ook als het gaat om eten. Het klinkt misschien gek, maar we weten zo weinig over wat we in ons lijf stoppen. Hoe kun je dan een weloverwogen keuze maken wat goed voor je is? Juist. Dat kun je niet. En daar wil ik verandering in brengen. Het wordt tijd dat we - als het gaat om eten - gaan kiezen op basis van weten."

En daar zit 'm wat Janny betreft ook het probleem. "We leven in een gekke tijd. Nooit eerder was er zoveel kennis beschikbaar. Daar heeft het internet wel voor gezorgd. Maar ook nog nooit eerder was er zoveel twijfel over de informatie die we kunnen vinden. Vroeger moest je namelijk eerst iets officieel bewijzen voordat je er wat over mocht publiceren. Dat was een gecontroleerd proces. Tegenwoordig kan iedereen die iets vindt dat zomaar op het net plaatsen. En dat maakt het ontzettend ingewikkeld. Wat is waar? En wat niet? Veel mensen maken hierdoor verkeerde keuzes. En dat zie je. Er gaan meer mensen dood aan te veel en verkeerd eten dan aan te weinig. Dat is toch absurd!"

Het volledige interview met Janny van der Heijden kun je lezen in Smult uitgave 08, zomer 2015.

Begin september verschijnt van Janny van der Heijden bij uitgeverij Kosmos Koken met Janny. In dit basiskookboek geeft Janny van der Heijden recepten voor elke dag en elke kok. Voor doordeweeks, in het weekend en ook aan feestelijke recepten is gedacht.

Daarnaast is Janny van der Heijden bezig met een kookboek over pasta, Pasta di Janny genaamd. Dit zou eigenlijk al verschenen moeten zijn, maar wordt steeds uitgesteld. Volgens de laatste berichten van uitgeverij Good Cook verschijnt Pasta di Janny begin januari 2016. In het kookboek vertelt Janny je alles wat er te weten valt over het maken van pasta en de bijbehorende sauzen.

Zondag 6 september begint bij Omroep Max op NPO1 het derde seizoen van het succesvolle tv-programma Heel Holland Bakt. Wederom bestaat de jury uit Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven.Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Gespot: interview met Janny van der Heijden

Gesponsorde boeken