Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Gespot: interview met Janny van der Heijden in LINDA

Janny van der Heijden, bekend van Heel Holland Bakt en de Nationale Eettest, sprak met LINDA over Beauty & Brains. In het interview vertelt ze dat ze haar liefde voor eten van thuis heeft meegekregen.

Janny: "Al was mijn moeder verantwoord avant la lettre. Ik mocht toen al geen kleurstoffen, en alles moest vers zijn. Op mijn zestiende kocht ik het boek van Sophia Loren, Koken con amore. Geweldig. Later werkte ik bij een uitgeverij waar iemand ziek werd; of ik even een kookboek kon vertalen. Ik vond het een slecht boek, schreef allerlei opmerkingen in de kantlijn. "Waarom ga je zelf niet schrijven?", vroeg de uitgever. Inmiddels heb ik ruim vijftig kookboeken op mijn naam staan."

Feeder
"Bij mij kan iedereen altijd blijven meeëten. Ik schaam mij dood als ik niets in huis heb - nou ja dat komt eigenlijk nooit voor."

Superfoods
"Dat is een marketingterm. Spruitjes en boerenkool zijn ook superfoods; die barsten van de vitamine C. Als je gewoon veel kleur op je bord hebt, zijn die superfoods nergens voor nodig. Ik erger me als ik mensen hoor brullen dat de goji-bessen uit Tibet zo gezond zijn: in Tibet groeien helemaal geen wilde goji-bessen."

Het complete interview is te lezen in LINDA, februari 2015, nummer 126.Over de auteur

Natascha van der Stelt

479 volgers
787 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Gespot: interview met Janny van der Heijden in LINDA

 

Gerelateerd

Over

Janny van der Heijden

Janny van der Heijden

Janny van der Heijden kwam na een onvoltooide studie Nederlands te werken bij ee...