Advertentie

Hebban vandaag

Interview /

Gespot: interview met Jasmine en Melissa Hemsley

Deze week kwam het kookboek Hemsley + Hemsley nieuw binnen op 1 in de Top 10 Eten & Drinken. In het Volkskrant Magazine stond onlangs een interview met Jasmine en Melissa Hemsley. Zij spraken over hun kookstijl en hun kookboek, dat zowel in Engeland als in Nederland een hit is.

De kookstijl van de zussen is opvallend: zonder gluten, granen en suiker, maar met dierlijke vetten. Jasmine vertelt hierover: “Geraffineerde suikers, geraffineerde koolhydraten en bewerkte plantaardige olién: dat zijn de drie no go’s in onze kookstijl. Mensen zitten nog te veel vast in die vicieuze cirkel van verslavende dingen eten, zich schuldig voelen en dan naar de sportschool hollen.”

Over de no go, geen geraffineerde koolhydraten zegt Melissa: "We kregen van onze moeder witte rijst. Maar wij weren witte rijst en serveren als alternatief fijngehakte bloemkool. Dat is een extra portie groenten en het is snel klaar. Jasmine serveerde het onze moeder met een curry en ze vroeg: ‘Hoe krijgen jullie de bloemkoolsmaak in die rijst?’
Jasmine vult haar aan. “We zeggen: beperk je inname van geraffineerde koolhydraten zo veel mogelijk en eet tegelijkertijd meer groente. Voor een verjaardagsfeest hadden we spaghetti bolognese gemaakt met ‘courgetti’ – met behulp van een zogeheten ‘spiralizer’ tot spaghettislierten gesneden rauwe courgette. En ook daar hetzelfde: mensen dachten dat ze pasta aten met courgette erin, ze misten de koolhydraten niet eens.”

Het volledige interview staat in het Volkskrant Magazine 11-4-2015, p. 54-57.Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Gespot: interview met Jasmine en Melissa Hemsley

 

Gerelateerd

Over

Jasmine Hemsley

Jasmine Hemsley

Hemsley + Hemsley staat voor Jasmine en Melissa Hemsley. Vijf jaar geleden begon...

Melissa Hemsley

Melissa Hemsley

Hemsley + Hemsley staat voor Jasmine en Melissa Hemsley. Vijf jaar geleden begon...

Gesponsorde boeken