Hebban vandaag

Interview /

Gespot: interview met Peggy Porschen

Van Peggy Porschen verscheen onlangs het prachtige boek 'Cakes in bloom'. Hierin laat ze met mooie foto’s en duidelijke instructies zien hoe je nauwelijks van echt te onderscheiden suikerbloemen kunt maken.

In een interview met Elle Eten vertelt Peggy Porschen dat ze gek is op taart. “Ik zou willen dat mensen me wat vaker taart gaven, maar dat gebeurt bijna nooit, ik denk omdat ze vermoeden dat dat het laatste is wat ik nodig heb.”

Over haar taarten vertelt ze dat ze “bekend staan om hun mooie design die traditioneel elegant en subtiel zijn, met de nadruk op vakmanschap. Maar nog belangrijker: ze zijn overdadig lekker! Ik ben toegewijd aan perfectie en goede smaak en aan begrijpen wat mensen willen en dat vervolgens vertalen naar mijn suikerwerk. We gebruiken alleen de beste ingrediënten en hebben de meest getalenteerde patissiers in dienst. We richten ons niet op praktische taarten of op massaproductie, maar nemen de tijd om kunstwerken te creëren.”

Hebban recensent Caroline Soesbergen had eveneens een interview met Peggy Porschen tijdens haar bezoek aan Amsterdam ter promotie van Cakes in bloom. De keuze voor bloemen als favoriet decoratiemiddel voor taarten blijkt iets persoonlijks te zijn. De fascinatie van Porschen voor bloemen is al ontstaan in haar jeugd. "Ze is er mee opgegroeid, omdat zowel haar oma als moeder bloemist waren."

In haar recensie schreef Caroline Soesbergen over Cakes in bloom dat "wie zich wil specialiseren in de kunst van het suikerbloemen maken, zich geen beter leerboek kan wensen".Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Gespot: interview met Peggy Porschen

 

Gerelateerd

Over

Peggy Porschen

Peggy Porschen

Peggy Porschen is dé autoriteit op het gebied van patisserie. Tot haar kl...

Gesponsorde boeken