Interview /
Gespot: Interview met Tessa Kiros op Ciaotutti.nl
Reizen zit Tessa Kiros in het bloed. Met een Finse moeder en een Grieks-Cypriotische vader is een mix van culturen haar niet vreemd. Ze werd geboren in Londen, maar groeide op in Zuid-Afrika. Ze werkte in Londen, Athene en Mexico en reisde na het afronden van haar studies naar Italië om daar de taal te leren en alles over Italiaans eten te weten te komen.
Uiteindelijk streek Tessa neer in Toscane – samen met haar grote liefde Giovanni. Hier woont ze nog steeds, in een prachtig huis in de Toscaanse heuvels, niet ver van Siena.
Naar aanleiding van haar nieuwe boek, Mijn beste recepten, ging Saskia Balmaekers met Tessa aan tafel om haar alles te vragen over koken, reizen en eten.
Herinner je je nog het eerste recept dat je ooit maakte?
"De liefde voor goed en lekker eten kreeg ik met de paplepel ingegoten. Zowel de familie van mijn vader als de familie van mijn moeder hield van gezellig tafelen met het hele gezin. Mijn oma’s stonden dan ook vaak in de keuken. Van hen kreeg ik talloze recepten, soms op een briefje maar meestal vertelden ze al kokend en bakkend hoe een gerecht tot stand kwam.
Mijn allereerste ‘keukenervaring’ die ik me nog kan herinneren, is de dag dat ik samen met mijn opa en oma op Cyprus koekjes ging bakken. Ik was toen een jaar of drie, vier, maar die koekjes kan ik nog altijd ruiken!
Veel van de recepten in mijn boeken heb ik te danken aan mijn familie. Ik kreeg en krijg recepten uit Griekenland, Finland, Zuid-Afrika, Italië en nog veel meer landen, die ik graag verwerk in een kleurrijke mix aan recepten en foto’s."
Verder lezen? Klik dan hier
Bron: Ciaotutti.nl