Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Gewenste herdruk: Robin Hobb - Leerling en meester

door Hebban Fantasy 3 reacties
Een boek van de week is vaak een titel die net verschenen is, een geweldige recensie heeft ontvangen of anderszins in het nieuws staat. Deze week is het op Hebban Fantasy een boek dat al erg lang in herdruk is, terwijl het onmisbaar is voor de fantasylezers.

Leerling en meester is het eerste deel van de driedelige Zienersreeks van Robin Hobb (pseudoniem van Megan Lindholm). Het is oorspronkelijk in 1995 verschenen en een paar jaar later vertaald naar het Nederlands. De serie werd en wordt verslonden door lezers, net als de reeksen daarna: de trilogie over de Levende Schepen, de Boeken van de Nar, de Boeken van de Zoon van de Krijger en de Kronieken van de Wilde Regenlanden. Hobb verraste vriend en vijand onlangs met de publicatie van De Moordenaar van de Nar, het eerste deel in een nieuwe reeks, die teruggrijpt naar de hoofdpersoon uit de Boeken van de Zieners: Fitz en diens vriend de Nar.

"Sinds mensenheugenis wordt het koninkrijk van de
Zes Hertogdommen bestuurd door het koningsgeslacht der Zieners.
Een nieuwkomer aan het hof, de bastaard Fitz,
die beschikt over de magische gave van het Vermogen,
blijkt een regelrechte bedreiging voor de troon.
Het maakt zijn leven op de Hertenhorst er niet makkelijker op."

Dat maakt het gemis van het eerste boek van de eerste reeks alleen maar zwaarder. Uitgeverij Boekerij bungelt ons ook nog deze prachtige cover voor de ogen. De herdruk is onlangs verschoven van een geplande verschijningsdatum in december 2014 naar 28 februari 2015. Wil jij ook heel graag dat de herdrukken van de Boeken van de Zieners weer in de winkels terecht komen, laat dat dan weten door het boek op je 'Wil ik lezen'-plank te zetten (of natuurlijk je 'Gelezen' of 'Nu aan het lezen'-plank). Vergeet je Favorietenlijst niet als je, net als ik, helemaal weg was van de avonturen van Fitz en zijn wolf Nachtogen.

 Over de auteur

Hebban Fantasy

312 volgers
20 boeken
0 favorieten


Reacties op: Gewenste herdruk: Robin Hobb - Leerling en meester

 

Gerelateerd

Over

Robin Hobb

Robin Hobb

Robin Hobb is het pseudoniem voor de Amerikaanse schrijfster Megan Lindholm. Eer...

Gesponsorde boeken