Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Gijp scoort

door Hebban Crew
De Wereld Draait Door bewijst zich weer als een uitgelezen boekpromotor. Nadat René van der Gijp en Michel van Egmond bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel 'De wereld volgens Gijp' mochten aanprijzen, belandt het boek van niets op 1 in de Bestseller60. Thomas Olde Heuvelt kreeg ook aandacht bij DWDD. Zijn 'HEX' (uit 2013) komt binnen op 13.

De CPNB-lijst telt nog tien andere nieuwe binnenkomers. Op plek 2 staat Je hebt wél iets te verbergen, waarin onderzoeksjournalisten Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis laten zien wat je van je privacy weggeeft en aan wie. Acteur en 'slimste mens' George van Houts doet ook goede zaken. Door de bank genomen (binnen op 17) luidt zijn boek, waarin de theatermaker onderzoekt hoe ons geld werkt, wie moet betalen en wie rijk wordt.

Radio 2-deejay Gerard Ekdom maakte een selectie van vergeten en onontdekte popsongs van wereldsterren. Zijn boek Hidden treasures (inclusief vier cd's) maakt zijn entree op plek 26. Vier plaatsen lager vinden we Cesar waarin televisiemaker Matthijs Kleyn zijn prille vaderschap, zijn te vroeg geboren zoontje en zijn te mooie vriendin beschrijft. Op 31 komt blogger Kristel Droog-Dekkers binnen die in Mijn knuffels van sokkenwol uitlegt hoe je knuffeldieren maakt. Ook een nieuw boek op plek 32: In Wat wij van Amerika kunnen leren schrijft journalist Rick Nieman wat wij van Amerika kunnen leren.

Op naar plaats 35: onder de titel Mark staat daar de eerste serieuze studie naar het verschijnsel Mark Rutte, geschreven door columniste Sheila Sitalsing. Op 42 is een plek vrijgemaakt voor Onbehagen van Bas Heijne, met beschouwingen over het lust- en realiteitsprincipe. Irene van Lippe Biesterfeld schrijft in Bergplaas (43) over het gelijknamige landschap in Zuid-Afrika en de relatie tussen mens en natuur.

Carolijn Visser tekent in Selma, de lotgevallen op van de Joodse Selma Vos, die het nazitijdperk overleeft en vervolgens naar China verhuist. Haar gezin wordt daar slachtoffer van de maoïstische heilstaat. De laagste binnenkomer op 53.

Twee boeken staan langer dan honderd weken in de Bestseller60. Het zijn Kom hier dat ik u kus van Griet Op de Beeck (op 8, 103e week) en Omdenken van Berthold Gunster (op 20, 160e week).

Bron: CPNB Over de auteur

Hebban Crew

2129 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Gijp scoort

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken