Hebban vandaag

Nieuws /

Giphart verklaart zijn liefde voor Feyenoord

door Hebban Crew 1 reactie
Schrijver Ronald Giphart en Elsevier-verslaggever Rob van Scheers zijn al hun hele leven fan van Feyenoord. En die liefde voor de Rotterdamse voetbalclub steken ze niet onder stoelen of banken. In hun nieuwe boek Kuipkoorts leggen ze uit wat het is om supporter te zijn van de ploeg van Dirk Kuijt.

'Feyenoord is het échte leven. Dat houdt in: het gaat per definitie slecht. En als het dan een keertje goed gaat, eens in de tien jaar, leef je helemaal op. Dat is veel interessanter dan andersom.' Dat zei Ronald Giphart eind vorig jaar in een interview met Voetbal International. 

Met de tweede plaats van de  Rotterdamse club in de eredivisie (evenveel punten als Ajax, maar een slechter doelsaldo) zal het bij de rechtgeaarde Feyenoord-supporter dezer dagen toch een beetje schuren. Want die leeft pas op als het tegenzit. Het is Het Grote Lijden dat pas voldoening brengt, is de overtuiging van schrijver Giphart. 'Het gevoel van Iedereen is tegen ons, behalve wij, is wel prettig', liet hij zich ontvallen in het interview met het voetbalweekblad. 

Giphart en cultuurjournalist Rob van Scheers verklaren hun liefde voor de club van Hand in Hand, Kameraden nader in het boek Kuipkoorts dat 13 november bij uitgeverij De Kring verschijnt. Ze beschrijven wat het betekent om supporter van Feyenoord te zijn. Al sinds ze aan de hand van hun vaders de gloriejaren meemaakten, vinden ze Feyenoord de mooiste club van het land (en ver daarbuiten). Ze volgden de club dit kalenderjaar op de voet. De pieken, de dalen, de eindstand, de teleurstelling, de open dag, de hernieuwde verwachtingen, en er dan weer vol tegenaan.

Om hun wel zéér gekleurde mening te toetsen, namen de auteurs bij iedere thuiswedstrijd een andere gast mee: van filmmaker Jean van de Velde (
All Stars) tot aan columnist en Eaglesfan Özcan Akyol, en Jan Boskamp zat er sowieso altijd. Hugo Borst, topkok Pierre Wind, documentairemaker Jos de Putter, Herman Kuiphof, Thomas Roosenboom, Anna Enquist, Nelli Cooman en cabaretier Vincent Bijlo schoven ook al eens aan. Het resultaat is volgens de uitgeverij een boek vol grappige, ontroerende, ontluisterende en hoopgevende verhalen over Feyenoord.

Ronald Giphart (1965) verkocht sinds zijn romandebuut Ik ook van jou ruim een miljoen boeken, in binnen- en buitenland. Zijn meest recente roman Harem (2015) werd zeer goed ontvangen. In 1999 schreef hij met Rob van Scheers samen het succesvolle De liefde die Feyenoord heetRob van Scheers (1959) is cultuurreporter voor Elsevier en medewerker van De Volkskrant. Hij schreef de biografie van Paul Verhoeven en nog twaalf andere succesvolle non-fictieboeken. Drie akkoorden en de waarheid  werd bij DWDD verkozen tot ‘Tip van de Maand’ en beleefde al vijf drukken.
 


Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Giphart verklaart zijn liefde voor Feyenoord

 

Gerelateerd

Over

Ronald Giphart

Ronald Giphart

Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en debuteerde in 1992 met zijn roman ...

Rob van Scheers

Rob van Scheers

Rob van Scheers (1959) is auteur en cultuurreporter voor o.a. Elsevier en de Vol...

Gesponsorde boeken