Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Giro Giro Tondo, een obsessie

'Met zingen is de liefde begonnen', zo luidt het motto van Poëzieweek 2015, die aanstaande donderdag van start gaat. Het bijbehorende Poëziegeschenk is dit jaar geschreven door schrijver en dichter Ilja Leonard Pfeijffer en staat deze week centraal als boek van de week.


De Poëzieweek gaat aanstaande donderdag van start met Gedichtendag en eindigt op woensdag 4 februari. Gedurende de week vinden er in Nederland en Vlaanderen honderden poëzieactiviteiten plaats, met als hoogtepunten de Turing Gedichtenwedstrijd, het Gedichtenbal en de uitreiking van de VSB Poëzieprijs en de Herman de Conickprijs.

Tijdens de Poëzieweek staat de liefde centraal, want: 'Met zingen is de liefde begonnen':

"Niemand beter dan een dichter kan de complexiteit van de liefde bezingen: teder of vol passie, prille vlinders of reeds vertrouwde warmte, dromerige vreugde of hartverscheurend liefdesverdriet. Van middeleeuwse troubadours over rederijkers tot hedendaagse dichters. Allemaal beschrijven zij  de roerselen van het hart in lange volzinnen of in puntige aforismen", zo vermeldt de website van de Poëzieweek.

Met zijn Poëziegeschenk, Giro giro tondo, een obsessie, blaast Ilja Leonard Pfeijffer het oeroude thema liefde nieuw leven in.Over Giro giro tondo, een obsessie :


Giro giro tondo uit de titel verwijst naar de beginregel van een Italiaans kinderliedje- is een in vormtechnisch opzicht niet eerder vertoonde gedichtencyclus in de Nederlandstalige literatuur. Het is een volledig aan alle strenge regels gehoorzamende sonnettenkrans, een uitermate complex en moeilijk sluitend te krijgen geheel van vijftien sonnetten.  Een pijnlijke liefdesrondedans van begeren naar beminnen naar verliezen naar missen, kortom: Giro giro tondo.

Benieuwd naar dit Poëziegeschenk? Je krijgt het tijdens de Poëzieweek cadeau in de boekhandel, bij aankoop van ten minste €12,50 aan poëzie.

www.poezieweek.comOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Giro Giro Tondo, een obsessie

 

Gerelateerd

Over

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, ess...