Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Giveaway: Fleming en Doctor Blake

door Hebban Crew 3 reacties
Just Bridge Entertainment brengt deze maand twee misdaadseries uit op dvd: Fleming, over het leven van de geestelijk vader van James Bond, en The Doctor Blake Mysteries, een reeks die zich eind jaren vijftig afspeelt in Australië. Fleming ging dit jaar in première op BBC America, terwijl de avonturen van doctor Blake eind vorig jaar te zien waren op BBC One. In samenwerking met Just Bridge Entertainment stelt Hebban|Crimezone enkele dvd-pakketten van deze series beschikbaar.

De Amerikaanse miniserie Fleming - The Man Who Would Be Bond vertelt het verhaal van Ian Fleming. In het Londen van 1939 leidt hij het leven van een losbollige playboy. Zijn vader is een heldendood gestorven als militair, zijn broer viert triomfen als schrijver en zijn moeder weet alles beter. Ian is de mislukkeling van het gezin. Maar hij droomt ervan 'de ultieme man' te worden, een held, een minnaar voor wie de vrouwen in katzwijm vallen. 

Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, ziet Ian kansen om te bewijzen wat hij kan en hij meldt zich bij de inlichtingendienst van de marine. In het begin ziet hij zijn nieuwe baan als één groot avontuur. Maar naarmate de oorlog duurt, begint hij steeds meer te ontdekken waar hij echt goed in is. Hij waagt zijn leven in een reeks gevaarlijke missies in binnen- en buitenland. 

Forensisch expert
De tiendelige misdaadserie The Doctor Blake Mysteries speelt zich af in 1959, de tijd van rock-'n-roll, kernproeven en communistenhaat. Lucien Blake keert terug naar het Australische platteland om de huisartsenpraktijk van zijn vader over te nemen. Blake wordt al jaren geplaagd door gruwelijke herinneringen aan de oorlog. 

Nu, op zijn nieuwe post, wordt Blake naast zijn werk als huisarts af en toe ingeschakeld door de politie. Bij die gelegenheden blijkt de jonge arts als forensisch expert zijn tijd ver vooruit te zijn. Door zijn wetenschappelijke kennis te combineren met zijn scherpe intuïtie, weet hij zelfs complexe moordzaken op te lossen.

Mail en win!

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
Geboortejaar:
Man/Vrouw:
Adres:
Postcode:
Woonplaats:
Land:
Ruimte voor opmerking (of antwoord bij een prijsvraag):
 


Over de auteur

Hebban Crew

1816 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Giveaway: Fleming en Doctor Blake

 

Over

Ian Fleming

Ian Fleming

Ian Lancaster Fleming werd op 28 mei 1908 in London geboren. Passend bij de stat...