Hebban vandaag

Leesclubs /

Goed of fout krijgt een nieuwe betekenis in 'Goede buren' van Mattias Edvardsson

De Zweedse Mattias Edvardsson is naast docent op een middelbare school ook schrijver. Hij brak door met ‘Een heel gewoon gezin’. Inmiddels is er een tweede boek verschenen van zijn hand: ‘Goede buren’. Op Hebban lees je een fragment en kun je je inschrijven voor een leesclub met het boek.

Edvardssons eerste boek Een heel gewoon gezin was een groot succes in Zweden: er zijn al meer dan 100.000 exemplaren verkocht, wat voor de Zweedse markt erg veel is. Hij kwam op het idee voor het verhaal toen hij in bed lag en nadacht over de toekomst van zijn dochters, vertelt hij in een Q&A die te lezen is bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

'Stel dat een van hen als tiener na een avond uit door de politie zou worden thuisgebracht, beschuldigd van moord op een man, wat dan? Hoe ver zou ik gaan om mijn dochter te beschermen?'

Ook in zijn nieuwe boek Goede buren spelen gezin en gerechtigheid een belangrijke rol. Het boek, vertaald naar het Nederlands door Edith Sybesma, speelt met tegenstellingen als goed en kwaad, waarheid en leugen – de grens daartussen blijkt heel smal te zijn. Want wat gebeurt er als de enige uitweg lijkt te zijn om het recht in eigen hand te nemen?

‘Zo spannend, zo bedrieglijk, je weet niet meer wie je kunt vertrouwen’ – Karin Slaughter over Een heel gewoon gezin

Goede buren

Micke en Bianca Andersson verhuizen naar een idyllische buitenwijk van Stockholm die perfect lijkt voor hun gezin. Maar als ze hun buren leren kennen, komt er langzaam een gevoel van onbehagen op. Als Bianca ernstig gewond raakt, lijkt het in eerste instantie een tragisch ongeluk. Terwijl ze worstelt voor haar leven in het ziekenhuis, groeit de twijfel bij de politie en de buurt.

Micke heeft altijd in gerechtigheid geloofd. Maar wat gebeurt er als de enige uitweg lijkt te zijn om het recht in eigen hand te nemen?

Leesfragment

Ben jij wel in voor een Zweedse thriller die je niet meer weg kunt leggen? Het boek is een aanrader voor lezers van Harlan Coben en Samuel Bjørk. In het onderstaande fragment lees je alvast de eerste drie hoofdstukken van Goede buren. We organiseren ook een leesclub met het boek waar je je voor in kunt schrijven.

Lees de eerste 3 hoofdstukken

‘De ontrafeling van het verhaal is zo pakkend en verrassend, dat dit boek een plekje verdient in de Billy naast Stieg Larsson, Henning Mankell en Søren Sveistrup.’ – 4* Hebban-recensie van Een heel gewoon gezin

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 15 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de LeesclubnieuwsbriefOver de auteur

Hebban Crew

2386 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Goed of fout krijgt een nieuwe betekenis in 'Goede buren' van Mattias Edvardsson

 

Gerelateerd

Over

Mattias Edvardsson

Mattias Edvardsson

Mattias Edvardsson is niet alleen schrijver, maar ook docent op een middelbare s...

Hebban Spots

Goede buren

13 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Goede buren' van Mattias Edvardsson (Uitgeverij Luitingh-Sijthoff). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...


Gesponsorde boeken