Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Goedkoop op reis met roadtrip-romans

Reizen rond de wereld, we dromen er allemaal van. Helaas, we moeten naar school en het geld voor een (wereld)reis hebben we ook nog niet. Daarom is het heerlijk om je te verdiepen in een roadtrip-roman. Voor een paar euro word je dan meegenomen op reis naar de meest bijzondere plekken op aarde. Heb jij onderstaande roadtrip-romans al gelezen?


Mijn reis met Jake – Morgan Matson
De 17-jarige Amy staat op het punt om te verhuizen van het westen van Amerika naar Connecticut in het oosten van het land. Haar vader is drie maanden eerder overleden tijdens een ongeluk. En zijn dood heeft grote sporen achtergelaten bij zijn gezin. Amy’s moeder wil bijvoorbeeld dat ze met de auto naar Connecticut komt. Maar sinds het ongeluk van haar vader durft Amy niet meer te rijden. Oplossing van moeder: Amy reist met Jack, de zoon van een kennis.  

Amy heeft helemaal geen zin om een reis van vier dagen te maken met een onbekende jongen. Maar als ze Jack ziet, die erg knap blijkt te zijn, wordt de reis opeens een stuk spannender. Ze besluiten al snel om een omweg te maken en bijzondere plekken te bezoeken. Met elke kilometer die ze afleggen, komen ze dichter tot elkaar. Het wordt dan ook een reis om nooit te vergeten.

13 enveloppen en 1 rugzak – Maureen Johnsson
Liefde en reizen, het lijkt de droom van ieder meisje te zijn. Wanneer Ginny, die 17 jaar is, van haar onlangs overleden tante dertien enveloppen en geld om een ticket naar Londen te kopen ontvangt, weet ze dat er iets spannends gaat gebeuren. Wat ze alleen niet weet, is dat de reis haar leven drastisch zal veranderen.  

In de enveloppen heeft haar tante namelijk regels achtergelaten en die regels zorgen ervoor dat Ginny in een groot avontuur belandt. Door het opvolgen van de ‘regels’ komt Ginny in Londen, Rome, Parijs, Amsterdam en Korfu terecht. Als ze terugkeert in Londen, wachten haar twee verrassingen: haar grote liefde en het ware verhaal van haar overleden tante.

De gave van Katsa – Kristin Cashore
Met Katsa valt niet te spotten. Al sinds haar achtste is ze in staat om een man met haar blote handen te doden. Ze is namelijk een Begaafde, een van de weinige mensen die geboren is met een Bijzondere Gave.  

Daarnaast is ze het nichtje van de koning en normaal gesproken zou ze een leven vol luxe een weelde leiden. Helaas, omdat Katsa een Begaafde is, is ze verplicht haar gave in dienst van de koning te stellen en al zolang ze zich kan herinneren wordt ze ingezet om zijn vuile werk op te knappen: afrekenen met de vijand en ongehoorzame burgers. Katsa heeft er geen zin meer in. En haar verzet groeit. Wanneer ze prins Po ontmoet, die haar vertelt over het raadsel dat hij op moet lossen, besluit ze met hem mee te gaan. Tijdens deze tocht wordt de ware aard van haar Gave onthuld en ze ontdekt een verschrikkelijk geheim. Een geheim zo groot dat het de zeven koninkrijken kan vernietigen.

Een wereld zonder hemel – Veronica Rossi
De toekomt. De mensheid bestaat uit twee kampen. Of je woont in een koepel en je leeft een compleet virtueel leven of je woont buiten de koepel en dan… Dan ben je overgeleverd aan de grillige wereld van de natuur.  

Aria woont buiten de koepel en weet dat haar overlevingskansen minimaal zijn nu ze thuis niet meer welkom is. Als ze al niet in handen valt van de kannibalen, dan raakt ze wel gewond tijdens een van de agressieve stormen die over de vlakte razen. Alleen het inademen van de lucht kan al dodelijk zijn tijdens zo’n storm. Als Aria vlaktebewoner Perry ontmoet krijgt ze weer wat hoop op overleving. Ze trekken er samen op uit en creëren op die manier een nieuw tijdperk voor iedereen die buiten de koepel leeft.

De bliksemdief – Rick Riordan
Op reis met de goden, wie wil dat niet? Percy Jackson staat op het punt om alweer van school getrapt te worden. En dat is niet zijn enige zorg. Want hij ontdekt namelijk dat hij de afstammeling is van een Griekse god. Als de bliksemschichten van Zeus verdwijnen, wordt Percy verdacht. Hij heeft tien dagen de tijd om samen met zijn vrienden te bewijzen dat hij onschuldig is. Ondertussen moet hij ook nog de oorlog op Olympus tot bedaren weten te brengen.


Voor meer boekentips bekijk je de lijst hiernaast. Ken jij nog meer titels die niet in de lijst mogen ontbreken?Over de auteur

Diana Mom

319 volgers
1962 boeken
96 favoriet


Reacties op: Goedkoop op reis met roadtrip-romans

 

Overig

YA Roadtrip-romans

op 01 mei 2015 door Lindy (Hebban Crew) 8 boeken 8 volgers 0 reacties
Gesponsorde boeken