Hebban vandaag

Nieuws /

Gouden Boek voor Dat heb ik weer! van Carry Slee

door Sander (Hebban Crew) 1 reactie
'Dat heb ik weer!', het eerste deel van de succesvolle serie van Carry Slee werd vandaag tijdens Manuscripta bekroond met een Gouden Boek. Er gingen meer dan 100.000 exemplaren over de toonbank.

Het eerste deel in de 10+ reeks Dat heb ik weer! van Carry Slee verscheen in 2008. In totaal verschenen er tot dusver vijf verhalen en aantal speciale uitgaven, waaronder een testjesboek. Bij de serie hoorde ook een populaire website. Hoofdpersoon Britt werd tot leven gebracht in een 3D animatie.

Ook 'Het Muizenhuis - Sam & Julia' van Karina Schaapman werd bekroond.

Manuscripta

Ongeveer 6500 boekenliefhebbers trotseerden de buien en waren naar het boekenfestival gekomen, dat dit jaar op het Stadsfestival Zwolle werd gehouden. Zo’n zestig auteurs ontmoetten hun fans, signeerden en lazen voor uit hun nieuwste werk. Grote publiekstrekkers waren Matthijs van Nieuwkerk, Arthur Japin, Jan Siebelink, Kristien Hemmerechts, Angela Groothuizen en Leo Blokhuis. Volgens de organisatie van het Stadsfestival Zwolle vormde Manuscripta een mooie inhoudelijke versterking van de programmering.

Europese Literatuurprijs

Naast het Gouden Boek werd op Manuscripta voor de vijfde keer de Europese Literatuurprijs uitgereikt, dit jaar aan Jenny Erpenbeck voor haar boek Een handvol sneeuw (Van Gennep) en vertaald door Elly Schippers. De prijs bekroont zowel auteur als vertaler van het winnende boek, de schrijver ontvangt € 10.000 en de vertaler € 5.000.

Boekverkoper van het Jaar

Lisa Snijders, mede-eigenaar van boekhandel Stevens in Hoofddorp werd zojuist op Manuscripta verkozen tot Elspeet Boekverkoper van het jaar 2015.
 
Manuscripta is de opening van het boekenseizoen en werd voor het eerst gehouden in september 2007 in Amsterdam. Sinds vorig jaar is het een reizend festival en haakt het aan bij bestaande culturele festivals, zoals in 2014 op het Utrechts Uitfeest.
 Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1065 volgers
474 boeken
20 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Gouden Boek voor Dat heb ik weer! van Carry Slee

 

Gerelateerd

Over

Carry Slee

Carry Slee

Carry Slee (Amsterdam, 1949) is een Nederlandse auteur van voornamelijk Nederlan...

Karina Schaapman

Karina Schaapman

Karina Schaapman is het pseudononiem van politica en schrijfster Karina Content....