Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Gouden Boek voor 'De Amerikaanse prinses'

door Hebban Crew 2 reacties
Voor Annejet van der Zijl is de Boekenweek alvast goed begonnen. Aan de vooravond van de actieweek ontving Van der Zijl het Gouden Boek vanwege de succesvolle verkoop van haar boek 'De Amerikaanse prinses'.

Matthijs van Nieuwkerk overhandigde gisteravond een speciale editie van De Amerikaanse prinses aan de schrijfster tijdens het programma De Wereld Draait Door. Annejet van der Zijl was er, samen met Heleen van Royen, Elfie Tromp en Lize Spit, te gast om over de Boekenweek en het Boekenbal te praten. Van haar nieuwste boek zijn in vier maanden tijd honderdduizend exemplaren verkocht.

In De Amerikaanse prinses vertelt Van der Zijl het levensverhaal van Allene Tew, dat zich afspeelt tegen het decor van Amerika en Europa, de Victoriaanse en de moderne tijd, de industriële en de Russische revolutie en de twee wereldoorlogen. De Amerikaanse socialite Allene Tew was een van degenen die Bernhard vertegenwoordigde bij de onderhandelingen met koningin Wilhelmina en de Nederlandse ministers van Buitenlandse en Binnenlandse zaken over de huwelijksvoorwaarden voor de echtverbintenis van Bernhard met kroonprinses Juliana. Ze was met haar man aanwezig op hun huwelijksfeest in januari 1937 in De Haag en werd een van de vijf peetouders van hun oudste kind Beatrix.

Annejet van der Zijl debuteerde in 1998 met Jagtlust en publiceerde daarna Anna, de biografie van Annie M.G. Schmidt, en Sonny Boy, waarvan een miljoen exemplaren zijn verkocht. De biografie Bernhard werd bekroond met de M.J. Brusseprijs voor het beste journalistieke boek. Van der Zijl ontving in 2012 de Gouden Ganzeveer voor haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord. Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Gouden Boek voor 'De Amerikaanse prinses'

 

Gerelateerd

Over

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl (1962) studeerde in Amsterdam en Londen. Ze werkte tie...

Gesponsorde boeken