Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Gouden Penseel voor Lettersoep

door Hebban Crew 1 reactie
De Penseeljury heeft gisteravond in de Teekenschool van het Rijksmuseum het prentenboek 'Lettersoep' van illustrator en auteur Harriët van Reek bekroond met het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van het afgelopen jaar dat in Nederland is uitgegeven.

Het Gouden Penseel is een literatuurprijs die sinds 1973 jaarlijks wordt toegekend. Het Gulden Palet, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van buitenlandse origine, is gewonnen door de Noorse illustrator Øyvind Torseter met Het gat. Tegelijk met de uitreiking werd de tentoonstelling Penselen in het Rijksmuseum geopend. Daarin zijn de originele illustraties van de winnaars van de Penselen, de Paletten en de Vlag en Wimpels 2016 te zien.

Penselen in het Rijksmuseum is een jaarlijkse samenwerking tussen het Rijksmuseum en de Stichting CPNB, die de Kinderboekenweek organiseert. Doel is prentenboekillustraties een eigen platform te bieden en kinderen naar kunst te leren kijken met behulp van de illustraties die zij kennen uit hun eigen kinderboeken. De tentoonstelling Penselen in het Rijksmuseum is gratis en loopt tot en met zondag 19 februari 2017.

Harriët van Reek debuteerde met De avonturen van Lena lena en won daarmee de Gouden Griffel (1987) en een Vlag en Wimpel. 'Lettersoep is een uniek boek, het ontstijgt alle tradities. Wat een genot om je met soepele sprongen tussen concrete en abstracte begrippen heen en weer te kunnen begeven. Wie er in mee kan gaan, bekijkt het leven anders', meldt het juryrapport. 

Op het Kinderboekenbal, dinsdagavond 4 oktober, wordt bekendgemaakt welke kinderboekenauteur de Gouden Griffel 2016 wint. De Gouden Griffel wordt sinds 1971 uitgereikt voor het best geschreven kinderboek van het afgelopen jaar.

Bron: PersberichtOver de auteur

Hebban Crew

2129 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Gouden Penseel voor Lettersoep

 

Gerelateerd

Over

Harriët van Reek

Harriët van Reek

Harriët van Reek (1957) is een Nederlandse tekenaar en schrijfster van kind...

Gesponsorde boeken