Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Gratis ebook voor alle deelnemers van de Hebban Reading Challenge

door Hebban Crew 71 reacties
Gelukkig nieuwjaar! Een goed begin is het halve werk. Een nieuwjaarscadeautje van Hebban en Uitgeverij Van Oorschot voor alle deelnemers van de Hebban Reading Challenge 2017! Schrijf je voor 4 januari a.s. in en ontvang het gratis ebook 'Het jasje van Luis Martín' van Gilles van der Loo. Doe je nog niet mee met de challenge? Wacht dan niet langer en lees snel verder!

Nu de tweede druk van Het jasje van Luis Martín binnenkort verschijnt, is het tijd om veel meer lezers kennis te laten maken met dit prachtige boek over Amsterdamse horeca en vriendschap. Zoals Renate Dorrestein het omschreef: "Een boek waarin je zeldzaam veel over mannen te weten komt, even energiek als teder geschreven, realistisch maar met een verrassende twist, vol treffende beelden en met een fenomenaal einde: Gilles van der Loo is hier in grote vorm."

Over Het jasje van Luis Martín

In de jaren negentig leren twee jongens elkaar kennen in het Amsterdamse horeca- en uitgaansleven. Issa is een bedeesde, onzekere jongen uit de provincie die mateloos opkijkt tegen de vier jaar oudere Gijs. Gijs kan roken als een balsahouten afgod en is 'de beste barman van de stad'. Ze fietsen samen door Amsterdam, met Gijs aan het stuur en Issa op de stang.

In Het jasje van Luis Martín brengt Gilles van der Loo een ode aan deze vriendschap. Een vriendschap die ten einde komt als Gijs twintig jaar later plotseling verdwijnt. Na een maand van bijna landelijke zoektochten wordt hij dood aangetroffen in het IJ.

De vaderloos opgegroeide Issa is dan net zelf vader geworden en komt nauwelijks toe aan de verwerking van Gijs’ dood. Hij fantaseert over de legendarische Luis Martín Murillo, barman in het Madrid van de jaren zestig en de grote leermeester van Gijs. Luis Martín was voor Gijs en Issa de personificatie van vakmanschap en mannelijkheid, de gedroomde vaderfiguur voor vaderloze jongens. Nu is het tijd voor Issa om zich af te vragen hoeveel van Luis Martín (en van Gijs) hij wil overdragen op zijn zoon Nadim.

Het jasje van Luis Martín gaat over verlies, vriendschap en de 'erfelijkheid' van mannelijke identiteit.

Lees hier een fragment

 

Gratis ebook

Om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden stelt uitgeverij Van Oorschot alle deelnemers van de Hebban Reading Challenge 2017 een gratis ebook beschikbaar van Het jasje van Luis Martín. Heb jij je leesuitdaging voor 2017 nog niet ingevuld, doe dit dan direct hier, want ook nieuwe deelnemers mogen zich inschrijven voor dit gratis ebook! 

Wat is de Hebban Reading Challenge?

In de Hebban Reading Challenge bepaal je het aantal boeken dat je in het jaar 2017 wilt lezen. Het is geen wedstrijdje, je kiest een voor jou aannemelijk aantal boeken. De Hebban Reading Challenge is een stok achter de deur om je te helpen dit jaar meer tijd te nemen om te lezen, meer boeken te lezen en nieuwe auteurs te ontdekken.

De Hebban-redactie en lezers voorzien je het hele jaar door van leesinspiratie (bijvoorbeeld door de landenchallenge of een van de vele minichallenges). Boeken die je vervolgens handig op je 'wil-ik-lezen' boekenplank kunt zetten zodat je ze altijd terug kunt vinden. Als deelnemer van de Hebban Reading Challenge kun je meedoen met de vele exclusieve acties die we dit jaar organiseren. Dit gratis ebook is daar een goed voorbeeld van.

Stap 1: Hoeveel boeken ga jij lezen in 2017? Stap 2: Schrijf je in voor het ebook

Heb je al aangemeld voor de Hebban Reading Challenge, dan kun je stap 1 overslaan. Je kunt je inschrijven tot en met 3 januari a.s. Enkele dagen later ontvang je persoonlijk bericht over het downloaden van het ebook. 

 Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Gratis ebook voor alle deelnemers van de Hebban Reading Challenge

 

Gerelateerd

Over

Gilles van der Loo

Gilles van der Loo

Gilles van der Loo (1973) studeerde klinische psychologie en werkte vijftien jaa...

Gesponsorde boeken