Hebban vandaag

Nieuws /

'Grey' houdt dominante positie vast

'Grey' van E.L. James, het beruchte bdsm-boek uit de Vijftig Tinten-reeks, maar nu vanuit het perspectief van meneer Grey, weet de toppositie vast te houden in de Bestseller 60.

Vorige week belandde de kersverse erotische roman bovenaan de lijst en te verwachten is dat het boek daar nog wel een tijdje zal blijven hangen.

Opvallend is de nieuwe Harper Lee, die na de derde week al bijna de toplijst uit kukelt. Dit onverwachte tweede boek van het voormalige 'one book wonder' lijkt niet het enorme succes te worden waarop de uitgeverij ongetwijfeld hoopte.

De lijst van toptitels laat verder vrijwel geen enkele beweging zien. Titels schuifelen iets naar boven en duwen een ander naar beneden, maar spectaculair is het niet. De list wordt bijna volledig gevuld met fictie, kenmerkend voor de vakantieperiode. Ook is het gebrek aan nieuwe titels te wijten aan het vakantieseizoen. Uitgeverijen houden hun nieuwe publicaties nog even vast, totdat het land weer beter bevolkt is. Over een paar weken schieten de nieuwe boeken los en zijn er spannender berichten te melden.

De enkele non-fictie boeken die hun plek niet afstaan aan een fictie-concurrent zijn onder andere Dit kan niet waar zijn, het relaas van Joris Luyendijk over de werking van de financiële wereld, Topshow, over het tv-programma Voetbal International en Gouden Jaren van Annegreet van Bergen, over het leven toen en nu.

Niets nieuws onder de zon dus. We wachten met smart op meer beweging in het boekenlandschap.

Hier vind je de volledige lijst van de Bestseller 60.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: 'Grey' houdt dominante positie vast

Gesponsorde boeken