Hebban vandaag

Nieuws /

Grey op de eerste plaats in de Bestseller 60

door Soraya Vink (crew) 1 reactie
Slechts een week ligt het boek in de winkel, maar 'Grey' laat opnieuw de Nederlandse lezer naar de boekwinkel rennen. Het is de hoogste nieuwe binnenkomer en verovert meteen de eerste plaats in deze editie van de Bestseller 60.

Het stoot daarmee de bestseller Het meisje in de trein van de troon. Voor wie nog geen afscheid kan nemen van het Vijftig Tinten Grijs avontuur, kwam de Amerikaanse besteller auteur E.L. James met een vervolg verteld vanuit het perspectief van Christian Grey. De lezer kan zich verliezen in de woorden, gedachten, overpeizingen en dromen van Christian. Hiermee kan geconcludeerd worden dat de hype opnieuw een impuls krijgt. Hebban maakte op de dag van de publicatie van Grey een uitgebreid dossier over het verhaal achter de hype.

De hype blijft echter uit bij het 'nieuwe' boek van Harper Lee. Ga heen, zet een wachter zakt zelfs negen plekken in vergelijking met vorige week en komt hiermee terecht op een 39e plek. Haar eerste boek, Spaar de spotvogel, stijgt verrassend genoeg vier plekken in de lijst. Wellicht een signaal dat lezers zich eerst willen wagen aan het verhaal waar het allemaal begon, voordat ze overgaan tot het laatstverschenen werk van de Amerikaanse schrijfster.

De auteur die uiteindelijk het laatst lacht in deze editie van de Bestseller 60 is Jussi Adler-Olsen. De Deense thrillerschrijver krijgt het voor elkaar om met maar liefst vier titels in de lijst voor te komen. Dat de verhalen van Carl en Assad op de Afdeling Q de lezer nog lang niet vervelen, blijkt ook uit het nieuwsbericht van de verfilming van het tweede deel in de serie, De fazantenmoordenaars

Hier vind je de volledige lijst van de Bestseller 60.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Grey op de eerste plaats in de Bestseller 60

Gesponsorde boeken