Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Griffels en Penselen 2023

De Griffels en Penselen worden jaarlijks uitgereikt door een vakjury en vormen de belangrijkste prijzen voor het Nederlandse kinderboek. De Griffels worden toegekend aan de beste kinder- en jeugdliteratuur en de Penselen aan de mooist geïllustreerde prentenboeken. Het doel hiervan is aandacht vestigen op alle prachtige kinderboeken die in Nederland worden gemaakt en uitgegeven. Samen bekronen de Griffels en Penselen de allerbeste kinderboeken per categorie, zoals prentenboeken of poëzie.

Op 21 juni 2023 zijn de Zilveren Griffels uitgereikt. Uit de oorspronkelijk Nederlandstalige bekroningen zal tijdens het Kinderboekenbal voorafgaand aan de Kinderboekenweek de Gouden Griffel en het Gouden Penseel worden uitgereikt.

Zilveren Griffels 2023

Zilveren Griffels 2023

Lees de zomer door!

Lees tijdens de zomervakantie de bekroonde kinderboeken, laat je inspireren door de Griffels en Penselen en de winnaars van de Kinderjury. Speciaal voor de zomer ontwikkelde De Schoolschrijver samen met Stichting CPNB bovendien leuke tiplijsten om de zomer door te lezen. Ontdek de werelden die schuilgaan in boeken.

Aan de slag met de klas? Kijk hier voor leuke lesmaterialen zowel voor als na de zomer.

Tiplijst groep 4 en 5 Tiplijst groep 6,7 en 8Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Griffels en Penselen 2023