Hebban vandaag

Listmania /

Groene Week: zet deze boeken op je 'Wil ik lezen'-lijst, want ze komen eraan!

door Hebban Crew 22 reacties
Het klimaat, tuinieren, vegetarisch koken, duurzaamheid, de natuur – passen groene boeken helemaal bij jou? Dan wil je deze listmania absoluut niet missen, want we zetten de mooiste nieuw te verschijnen groene boeken voor je op een rij.

januari 2022
(104)
Als er een aardbeving plaatsvindt, is brandweervrouw Francesca Capodiferro binnen een uur ter plekke. Ze verzamelt vrijwilligers en zoekt vermisten. Dan besluit ze de kleine, omliggende dorpjes te helpen en begint aan een eenzame, moeilijke reis door de verwoestende natuur.
september 2021
(67)
Cadie keert na vijfentwintig jaar terug om een raadselachtige verdwijning uit het verleden onder ogen te zien. Wat is ze bereid op te offeren om het bos en de mensen van wie ze houdt te beschermen, in een stadje geteisterd door aanhoudende droogte en dreigende bosbranden?
oktober 2021
(27)
Jane Goodall, 's werelds bekendste antropoloog, leert ons hoopvol te leven en vertrouwen te hebben in de toekomst aan de hand van verhalen over haar bijzondere leven en carrière. Daarvoor geeft ze vier redenen op en is de boodschap: er is altijd hoop.
november 2021
(23)
Thuiskomen is het verhaal van Laura’s tijd in een rendierendorp in Noorwegen en over haar eenzame bestaan in een van de meest afgelegen culturen op aarde. Het is een liefdesbrief aan het unieke landschap van de regio, en een hartverscheurend boek over verlies en geborgenheid.
november 2021
(0)
Voor alle dieren in sociale groepen is het belangrijk hun soortgenoten te begrijpen. Gezichtsexpressies, lichaamstaal en andere emotionele uitingen spelen daarbij een cruciale rol. Mariska Kret laat zien welke verschillen er zijn, tussen mens en dier, én welke overeenkomsten.
januari 2022
(0)
Jij geniet van de rust en het groen om je heen in een natuurgebied, je ouders zien vooral wat er verdwenen is. Dit fenomeen staat bekend als het shifting baseline syndrome: elke nieuwe generatie weet niet meer hoe rijk de natuur was ten tijde van de jeugd van hun ouders.
september 2021
(441)
Fausto en Silvia ontmoeten elkaar voor het eerst in het bergdorp Fontana Fredda. Hij is schrijver, zij is een kunstenaar en allebei zijn ze op zoek naar een nieuw bestaan. Als de lente aanbreekt, moet Fausto noodgedwongen terug naar de stad, maar het verlangen blijft.
oktober 2021
(8)
Begin je net? Leer de basics en geniet op je gemakje van je nieuwe groene vrienden. Heb je al een urban jungle in huis en ben je inmiddels wel toe aan een uitdaging? In dat geval vind je in dit boek bijzondere planten, tips voor stekken en meerdere uitdagende projecten.
januari 2022
(16)
Raphaëlle woont als boswachter alleen in een woonwagen, mijlenver van de bewoonde wereld. Als ze menselijke voetafdrukken vindt, ontvouwt zich een schimmige wereld van illegale stroperij en seksueel geweld. Ze wordt zelf prooi, maar zij laat zich niet achtervolgen.
september 2021
(35)
Astrobioloog Theo Byrne speurt de kosmos af naar leven, en zorgt voor zijn hoogbegaafde negenjarige zoon die erg begaan is met het klimaat. Hij neemt zijn zoon mee naar andere planeten, terwijl hij tegen beter weten in zijn pogingen ondersteunt om de aarde te redden.

De Groene Week

Groen natuurlijk! Want wie houdt er nu niet van groen? Van groen(tes) op je bord tot eindeloze wandelingen in de natuur: geniet van vele (lees)tips om je wereld groener te maken. De Groene Week loopt van maandag 23 augustus tot en met zondag 29 augustus.

Meer groene leestipsOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Groene Week: zet deze boeken op je 'Wil ik lezen'-lijst, want ze komen eraan!

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken