Hebban vandaag

Nieuws /

Grootste boekenverkiezing ooit morgen van start

door Hebban Crew
Morgen, vrijdag 25 september, begint om klokslag 12 uur op deze site de verkiezing voor de Beste Boeken van het Jaar. Lezers kunnen tot en met 15 oktober in acht categorieën hun stem uitbrengen op de genomineerde boeken of hun eigen favorieten nomineren. De Hebban Awards zijn hiermee de grootste boekenverkiezing ooit georganiseerd in Nederland en Vlaanderen.

'Vanuit thrillersite Crimezone (nu onderdeel van Hebban) hebben we al meer dan tien jaar ervaring als organisator van een grote publieksprijs. De tijd is rijp om deze ervaring in te zetten voor de acht populaire genregroepen die we met Hebban Vandaag onder de aandacht brengen', stelt hoofdredacteur Sander Verheijen.

De twaalf koppen tellende Hebban redactie selecteerde voor elke rubriek zes vertaalde en zes oorspronkelijk Nederlandstalige titels. Verheijen: 'De shortlists zijn een soort dwarsdoorsnede van het afgelopen boekenjaar en bestaan uit titels die ons opvielen door een uitzonderlijk goede ontvangst, positieve lezersreacties, verkoopsucces, recensies in de media en een mix van deze factoren.' De genomineerde boeken zijn allemaal (voor het eerst in het Nederlands) verschenen tussen 1 september 2014 en 1 september 2015.  Hebban maakte de afgelopen dagen de genomineerden bekend in de genres literatuur, thriller (Crimezone), feelgoodfantasyyoung adultjuniornon-fictie (Mens & Wereld) en culinair.

Van 25 september tot en met 15 oktober kan er gestemd worden via www.hebban.nl/stemmen. Om je stem uit te kunnen brengen hoef je geen lid te zijn of lid te worden van de lezerscommunity. Onder de stemmers wordt een aantal Kobo eReaders verloot, met daarop alle genomineerde boeken die digitaal beschikbaar zijn. De winnaars van de Hebban Awards 2015 worden eind oktober bekendgemaakt. 

Naast de publieksprijzen organiseert Hebban dit jaar voor de derde keer een lezersjuryprijs voor het beste thrillerdebuut van het jaar. De Hebban Thriller Debuutprijs 2015 wordt uitgereikt tijdens het gratis toegankelijke Nederlands Thrillerfestival in Zoetermeer op zondag 25 oktober.  Eerder winnaars waren Arjen Lubach (IV) en Bronja Hoffschlag (De dode kamer). Klik hier voor de genomineerde debutanten.Over de auteur

Hebban Crew

2144 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Grootste boekenverkiezing ooit morgen van start

Gesponsorde boeken