Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Grote schoonmaak op je blog

2 reacties
De grote schoonmaak is een vaste - zij het ongeliefde - klus in elk huishouden. Het is immers heel normaal dat je je huis aan kant wilt hebben. Maar heb jij wel eens je blog een grote schoonmaak gegeven?

Wanneer de temperaturen dalen begint het bij mij altijd te kriebelen om mijn huisje op te ruimen en gezellig aan te kleden. Alles moet spik en span want pas dan kan ik genieten van een goed boek - en een warme kop thee en een heerlijke nougatreep. 
Sinds ik een blog heb is mijn werk echter niet gedaan met het uitwassen van de gordijnen en het dweilen van de vloer - nu moet ook mijn blog weer helemaal in orde zijn voordat ik het nieuwe jaar in kan luiden. 

Om die reden organiseer ik altijd rondom de maand november een grote schoonmaak op mijn boekenblog. 

Voor die grote blog-schoonmaak spit ik eens door alle opgeslagen artikelen in mijn conceptenmap a.k.a. de begraafplaats van vergeten artikelen. Interessante artikelen werk ik verder uit en de rest gaat linea recta de prullenbak in. 

Daarna controleer ik vaste pagina's op mijn site zoals de Over mij-pagina en de pagina met mijn recensie-beleid. 

Met de hulp van een handige plugin controleer ik mijn site op defecte links en ontbrekende afbeeldingen. 

Dit jaar is mijn grootste uitdaging het opschonen van mijn tags/labels. 

In het verleden heb ik tags en categorieën nogal eens door elkaar gehaald waardoor ik inmiddels met een ellenlange lijst zit bij beide. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Hiervoor heb ik een lijst op gesteld van goedgekeurde tags, en zal ik - een voor een - de tags bij mijn artikelen aan gaan pakken. Het is een zware klus, maar iemand moet het doen. 

Ook vind ik het einde van het jaar een heel goed moment om de opmaak van mijn site eens een rigoreuze make-over te geven. Ik ben achter de schermen al heel hard aan het klussen aan deze nieuwe layout - ik wil er immers net zo lang blij mee zijn als met het huidige thema - en omstreeks januari zal hij echt online komen. 

Nu ik zo fanatiek aan het schoonmaken ben achter de schermen van mijn blog vraag ik me af: 

Houd jij ook wel eens grote schoonmaak op je blog - en zo ja - hoe pak jij dat dan aan? 


Laat je antwoord achter in de comments hieronder en inspireer andere bloggers met jouw tips en tricks.


Over de auteurReacties op: Grote schoonmaak op je blog

 

Gesponsorde boeken