Hebban vandaag

Nieuws /

Grunbergs 'Het bestand' wordt Telefilm

De in februari verschenen roman 'Het bestand' van Arnon Grunberg wordt in 2017 door BNN-VARA uitgezonden als Telefilm. Telefilms zijn televisiefilms, gemaakt in opdracht van de Nederlandse Publieke Omroep. Het boek wordt bewerkt tot een 'coming-of-age-thriller over hacken, cyber security en de offers die nodig zijn om een wraakengel te worden'.

Het script wordt geschreven door Judith Eline Goudsmit en de regie is in handen van Hanro Smitsman. Telefilm Het bestand is een productie van Dutch Mountain Film en wordt gerealiseerd met financiële steun van het CoBo, de uitvoerder van het Telefilmproject. Soms komt een Telefilm toch in de bioscoop uit, zoals met Het Schnitzelparadijs gebeurde in 2005. Een erg succesvolle Telefilm in 2015 was Aanmodderfakker.

Hebbanrecensent Stefan over Het bestand (4*): 'Arnon Grunberg schetst met Het Bestand een inktzwart beeld van het leven anno nu. Een leven dat zich voor velen online afspeelt, waar ze zich anders kunnen voordoen dan ze zijn. Op de vlucht voor zichzelf laten ze in de schijnbare anonimiteit van internet het flinterdunne laagje beschaving vallen. Ze tonen hun geslachtsdelen, of dwingen anderen ze te laten zien. Of ze nemen de rol van wraakengel op zich om deze schennisplegers te straffen. De menselijke natuur blijft een teleurstelling.'Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Grunbergs 'Het bestand' wordt Telefilm

 

Gerelateerd

Over

Arnon Grunberg

Arnon Grunberg

Arnon Grunberg (1971) is een gevierde en vaak bekroonde romanschrijver. Zijn deb...

Gesponsorde boeken